Goedemorgen Bitcoin: Trump vraagt cryptoliefhebbers om op hem te stemmen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Donald Trump over crypto: “Dat is prima, stem op mij”

Woensdagavond sprak Donald Trump zijn steun uit voor cryptocurrency’s. De Republikein, verwikkeld in een strijd om het Amerikaanse presidentschap, sprak bij opmerkelijke bijeenkomst in zijn resort Mar-a-Lago in Palm Beach in Florida een menigte toe.

Het was een zogenoemd Trump Cards NFT Gala, waar de eigenaars van de NFT’s van Trump welkom waren. Een crypto-savy genootschap dus, en dus ook onderdeel van de campagne van Trump.

Tijdens het evenement bekritiseerde Trump het standpunt van de huidig zittende Biden-regering, in het bijzonder vanwege zijn beleid ten opzichte van digitale activa. Hij imiteerde een gesprek en zei:

“Als je Biden vraagt; meneer, bent u dan voor of tegen crypto? Wat is dat? Wat? Haal mij van het podium. Nu heeft hij geen idee. Maar kijk, [hij] is er erg op tegen. De Democraten zijn er zeer tegen.”

Omzet bitcoin miner Core Scientific stijgt hard in het eerste kwartaal

Bitcoin miner Core Scientific heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Vorig jaar was het Amerikaanse bedrijf nog verwikkeld in een faillissementsprocedure, nu rapporteert het een totale omzet van $179,3 miljoen. Dat is maar liefst een stijging van $58,6 miljoen ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

De nettowinst voor het kwartaal bedroeg $210,7 miljoen, een stijging ten opzichte van het nettoverlies van $400.000 gerapporteerd voor het eerste kwartaal van 2023. Deze toename komt met name omdat er geen kosten meer gemaakt worden voor de Chapter 11 procedure.

Is de top van de bitcoin bullmarkt al bereikt voor 2024?

Sinds het bereiken van de all-time high op 14 maart zit de bitcoin koers in een neerwaartse trend. Vanaf het koersrecord van 73.800 dollar zijn we inmiddels afgedaald naar ongeveer 62.000 dollar. Wat is er aan de hand met de digitale munt en is dit alweer het einde van de bullmarkt voor bitcoin?

Als we de analyses van de populaire analist Checkmate mogen geloven, dan is het te vroeg om te concluderen dat de bullmarkt alweer voorbij is. Hij maakt namelijk een vergelijking tussen de ETF-koerspiek van 2024 en de april-mei koerspiek van 2021.
In het jaar 2021 bereikte bitcoin in die periode zijn voorlopige all-time high van ~64.000 dollar en vervolgens kwam de digitale munt in een correctie terecht, waarbij een gigantische hoeveelheid long-posities werd geliquideerd.


The post Goedemorgen Bitcoin: Trump vraagt cryptoliefhebbers om op hem te stemmen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.