Goedemorgen Bitcoin: Trump noemt zichzelf cryptopresident, bitcoiners miner optimistisch

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Donald Trump noemt zichzelf “crypto president”: Gaat hij de industrie veranderen?

Op een tech fondsenwerving in San Francisco noemde voormalig president en 2024 Republikeinse kandidaat Donald Trump zichzelf een “crypto president.” Dit evenement bracht $12 miljoen op. Het werd georganiseerd door tech-investeerders David Sacks en Chamath Palihapitiya. Trevor Traina, een tech-bestuurder uit San Francisco en voormalig Trump ambassadeur in Oostenrijk, zei dat Trump benadrukte dat hij de “crypto president” wil zijn tijdens zijn toespraak.

US banenrapport laat Bitcoin crashen: meer dan $500 miljoen weggevaagd!

Het laatste banenrapport uit de VS heeft een grote invloed gehad op de crypto markt en zorgde ervoor dat meer dan 500 miljoen dollar aan openstaande bitcoin posities werd weggevaagd. Dit gebeurde door gemengde signalen uit de nieuwste arbeidsmarktcijfers. Wat is het gevolg voor de bitcoin koers?

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics meldde dat er in mei 272.000 banen bijkwamen volgens de establishment survey. De household survey liet echter een daling in werkgelegenheid zien en een stijging van de werkloosheid naar 4,0%, het hoogste sinds januari 2022.

Het gemiddelde aantal gewerkte uren per week bleef stabiel op 34,3, wat vaak wijst op een zwakke economie. Ook stegen de gemiddelde uurlonen in mei met 0,4%, een stijging van 4,1% vergeleken met een jaar eerder.

Zijn Bitcoin investeerders minder optimistisch? Dit zeggen de cijfers

Bitcoin bereikte kort de $72.000 weerstand op 7 juni, maar de winst verdampte snel door het banenrapport in Amerika, waardoor de cryptocurrency daalde naar $69.000. Twee belangrijke indicatoren, waaronder de long-to-short metric van top traders op beurzen, suggereren dat Bitcoin investeerders minder optimistisch worden. Is de bull markt voor Bitcoin ten einde, althans op korte termijn?

De S&P 500 index bereikte een nieuw intraday all-time high op 7 juni, na een rapport over een toename van 272.000 banen in de niet-agrarische sector in mei, aanzienlijk hoger dan de 165.000 banen in april. Een sterke arbeidsmarkt stimuleert krediet en consumptie, wat gunstig is voor beursgenoteerde bedrijven.


The post Goedemorgen Bitcoin: Trump noemt zichzelf cryptopresident, bitcoiners miner optimistisch appeared first on Bitcoinmagazine.nl.