Goedemorgen Bitcoin: Trump lanceert tweede NFT-collectie

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

BlackRock’s Bitcoin ETF: Een Nieuwe Risicostrategie

BlackRock heeft een nieuwe strategie voorgesteld voor haar Bitcoin ETF, gericht op het verschuiven van het risico van banken naar crypto market makers. Dit werd duidelijk tijdens een recente bijeenkomst met de SEC en Nasdaq, zoals vermeld in een SEC-memo over een vergadering in november.

In dit voorstel introduceert BlackRock een vernieuwde methode voor het inwisselen van ETF-aandelen. De Bitcoin ETF van het bedrijf zou, indien goedgekeurd, beleggers de mogelijkheid bieden om indirect in Bitcoin te investeren zonder directe aankoop. Hoewel dit potentieel een nieuwe toegangsweg opent voor investeringen in cryptocurrencies, blijft de SEC voorzichtig vanwege zorgen over mogelijke marktmanipulatie.

Donald Trump lanceert tweede NFT-collectie

Donald Trump lanceert opnieuw een NFT-collectie. Ditmaal gaat het om de Mugshot NFT editie, waarin 47 unieke kaarten zitten die verschillende aspecten van zijn persona tonen. In een nieuwe video legt de presidentskandidaat voor de Verenigde Staten uit hoe zijn fans de NFTs kunnen kopen en legt hij het idee achter de collectie uit.

In een video van twee minuten legt Trump uit wat voor voordelen er aan de kaarten zitten. Mensen die alle 47 kaarten kopen krijgen een fysieke kaart, die bestaat uit een stukje van het pak dat hij droeg voor zijn beruchte mugshot.

Nieuwe boekhoudregels voor cryptobedrijven officieel doorgevoerd in VS

Goed nieuws voor bedrijven zoals MicroStrategy, Tesla en Block. Door aangepaste boekhoudregels die vandaag zijn gepubliceerd, mogen ze zowel de hoogte- als dieptepunten van hun cryptobezit vastleggen. Dat klinkt als een logische procedure, maar het was nog niet de realiteit.

Bedrijven die bitcoin of ethereum bezitten, zijn verplicht om hun coins tegen de reële waarde te registreren. Dat stelt de Financial Accounting Standards Board (FASB) in de nieuwe boekhoudregels. De veranderingen in deze reële waarde worden vervolgens opgenomen in het nettoresultaat.


The post Goedemorgen Bitcoin: Trump lanceert tweede NFT-collectie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.