Goedemorgen Bitcoin: transacties zijn duur en ETF’s pakken opnieuw aandacht

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin ETF’s pakken verbluffend handelsrecord na uitstekende dagen

Niet alleen de Bitcoin (BTC) koers is deze week weer uit zijn schulp gekropen, ook de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn weer flink in trek. De in januari gelanceerde fondsen waren al bezig aan een indrukwekkende handelsreeks, maar hebben de afgelopen dagen hun momentum flink opgekrikt. Bovendien hebben ze een nieuw record te pakken.

Voordat de huidige week werd ingeluid, hadden de bitcoin-fondsen al 14 handelsdagen op rij kapitaal verwelkomd. Hiermee kwam het eerdere record van 16 achtereenvolgende positieve handelsdagen binnen handbereik te liggen.

Bitcoin transactiekosten stijgen tijdelijk tot bijna $52

De transactiekosten op het bitcoinnetwerk zijn tijdelijk sterk gestegen doordat er meer dan 300.000 transacties in de wachtrij stonden om verwerkt te worden. Hierdoor stegen de kosten voor transacties tot bijna $52. Je kunt altijd betalen wat je wil voor een transactie, maar als het druk is op het netwerk kan het lang duren als je te weinig betaalt.

Deze drukte op het netwerk wordt mogelijk veroorzaakt door de exchange OKX, die bezig is met het verzamelen en sorteren van wallets. De transactiekosten bereikten een piek van 520 satoshis per transactie eerder op de dag en zakten later iets naar ongeveer $46 per transactie. Wat ook mogelijk impact heeft is de perikelen rondom Roaring Kitty. De speculant heeft het druk met aandelen in Gamestop, maar soms komt die aandacht ook terecht in de wereld van bitcoin.

CoinGecko-gebruikers het doelwit van 23.000 phishing-e-mails

CoinGecko heeft een datalek bij zijn externe e-mailplatform GetResponse bevestigd, waardoor meer dan 23.000 gebruikers aan phishingmails zijn blootgesteld.

Cryptocurrency data aggregator CoinGecko ondervond op 5 juni 2024 een aanzienlijke datalek via zijn e-mailplatform van derden, GetResponse. De datalek heeft meer dan 1,9 miljoen gebruikers blootgesteld aan potentiële phishing-aanvallen.

CoinGecko meldde dat een aanvaller de account van een GetResponse werknemer heeft gecompromitteerd, waardoor 1.916.596 contacten ongeautoriseerd konden worden geëxporteerd. De gecompromitteerde gegevens omvatten namen, e-mailadressen, IP-adressen en metadata zoals inschrijvingsdata en abonnementsplannen.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: transacties zijn duur en ETF’s pakken opnieuw aandacht appeared first on Bitcoinmagazine.nl.