Goedemorgen Bitcoin: transactiekosten van $3 miljoen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je online gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin betaling verstuurd met $3 miljoen aan transactiekosten, een record!

Whale Alert is een platform dat bijzondere bitcointransacties in de gaten houdt. Zo ook vandaag viel er weer wat bijzonders op.

Een onbekende bitcoiner verstuurde 139,42 bitcoin van een adres dat begint met “bc1qn”, naar een ander adres dat begint met “bc1qyf”. Op zich is dat niets bijzonders, behalve dat er enorm veel aan transactiekosten werden betaald.

Het ging om maar liefst 83 BTC ter waarde van $3,14 miljoen. Volgens mempool.space is dat een gigantisch bedrag, gezien de fee-rate voor deze transactie op 16 miljoen sats per vbyte stond ingesteld. Dat is maar liefst 119.980 keer te veel, gezien je momenteel met veel minder sats/vbyte ook in de blockchain kunt komen.

Bitcoin bereikt all-time high op statistiek die zeer bullish is

Het lijkt erop dat bitcoiners allesbehalve van plan zijn om hun investeringen op korte termijn te verkopen. Ruim 70 procent van alle bitcoin staat namelijk al één jaar of langer op hetzelfde adres en dat lijkt een prachtig bullish fundament te vormen voor eventuele koersstijgingen na de halving van april 2024.

Kunnen we ons op basis van deze statistiek gaan opmaken voor een nieuwe bullrun van bitcoin?

Het lijkt wat voorbarig om op basis van deze grafiek te stellen dat er een nieuwe bullrun aankomt. In principe is er natuurlijk ook vraag naar bitcoin nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Amerikaanse autoriteiten willen Changpeng Zhao gevangen nemen

De Amerikaanse overheid is bang dat Changpeng “CZ” Zhao het land ontvlucht en willen hem om die reden gevangen nemen. In een verzoek van 22 november aan een federale rechter, verzoeken de autoriteiten om een herziening van de beslissing dat Zhao terug naar huis zou mogen in de Verenigde Arabische Emiraten onder een borgtocht van 175 miljoen dollar.

Het is de bedoeling dat hij na die borgtocht in februari 2024 terugkomt voor zijn strafzitten, maar de Amerikaanse autoriteiten hebben weinig vertrouwen in de terugkeer van CZ.

In het verzoek spreken de autoriteiten zelfs van een “onacceptabel vluchtrisico” voor de voormalige CEO van Binance. Zou hij dan toch nog een gigantische straf tegemoet kunnen zien in de Verenigde Staten?

Bij het verzoek zat ook een bijgevoegde brief waarin de openbare aanklagers zeggen dat, mocht Zhao besluiten niet terug te keren naar Amerika, dat ze zijn terugkomst niet zouden kunnen verzekeren.

In de brief wijzen de autoriteiten ook op de banden en status van Zhao in de Verenigde Arabische Emiraten. Het gebrek aan uitleveringsverdragen tussen Amerika en het land maken het volgens de autoriteiten lastig om hem daar vandaan te halen.


The post Goedemorgen Bitcoin: transactiekosten van $3 miljoen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.