Goedemorgen Bitcoin: tijdelijke blokkades van bankrekeningen voor transactie naar bitcoinbedrijf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nederlandse banken blokkeren rekeningen voor transactie naar bitcoinbedrijf

Het Amerikaanse bitcoinbedrijf Strike is onderwerp van gesprek in Nederland. De service is na lang wachten beschikbaar in Nederland. Maar niet iedereen kan er vrij gebruik van maken. Verschillende bitcoiners melden dat hun bankrekening (tijdelijk) werd geblokkeerd nadat ze geld stuurde naar de service.

Strike biedt een service die wel bekend is voor veel mensen: je stuurt euro’s, je ontvangt bitcoin. Vrij simpel. Toch gaan de alarmbellen af bij verschillende banken bij het gebruik van deze nieuwe app. In dit artikel bespreken we twee voorbeelden van meldingen.

Patrick van der Meijde, een bekende figuur in de Nederlandse Bitcoin-community, deelde zijn ervaring op X. Waar hij uitlegde dat zijn rekening bij Rabobank werd gedeblokkeerd na een snelle interventie van de afdeling Transactiemonitoring.

“Grootste beurs in Australië gaat bitcoin ETF’s aanbieden”

De grootste aandelenbeurs van Australië gaat eind 2024 spot-bitcoin ETF’s noteren. Dat meldt persbureau Bloomberg vandaag.

Volgens Bloomberg is de verwachting dat de ASX-aandelenbeurs van Australië eind 2024 een eerste reeks bitcoin ETF’s gaat noteren. Het persbureau baseert zich op bronnen dichtbij de kwestie. Diverse bedrijven hebben al een aanvraag ingediend voor een ETF, zoals VanEck en lokale bedrijven zoals BetaShares en DigitalX.

ASX is de belangrijkste aandelenbeurs in Australië en beheert ongeveer 80% van de lokale handel. Per maart had ASX een binnenlandse marktkapitalisatie van $2,7 biljoen.

JPMorgan CEO Jamie Dimon waarschuwt voor de Amerikaanse economie

JPMorgan CEO Jamie Dimon, één van de machtigste mensen binnen de financiële wereld, waarschuwt voor de Amerikaanse economie. In een nieuw interview met de Wall Street Journal zegt Dimon dat de economische kracht die we momenteel zien in Amerika vooral is gedreven door uitgaven van de overheid.

Op termijn moet dat volgens hem leiden tot een nieuwe opleving van de inflatie, met mogelijk een “harde landing” voor de Amerikaanse economie in 2025.

Met een harde landing wil Jamie Dimon eigenlijk zeggen dat er mogelijk een recessie aankomt voor de Amerikaanse economie.


The post Goedemorgen Bitcoin: tijdelijke blokkades van bankrekeningen voor transactie naar bitcoinbedrijf appeared first on Bitcoinmagazine.nl.