Goedemorgen Bitcoin: Tether marketcap groeit door

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Wat betekent de halving voor de bitcoin koers?

Na een lange periode van speculatie zijn de Spot Bitcoin ETFs eindelijk gelanceerd in de Verenigde Staten. Het volgende narratief dat het bullish sentiment voor bitcoin in leven kan houden is de halving, die voor april 2024 op de planning staat. Hiermee halveert de beloning voor het produceren van een blok door de miners van 6,25 naar 3,125 bitcoin.

Daarmee halveert de inflatie van bitcoin, omdat dit de enige manier is waarop er nieuwe bitcoin in omloop komen. Wat kan dit doen voor de bitcoin koers in 2024?

Omvang Tether groeit naar $95 miljard, USDT heeft nu 71% van marktwaarde stablecoins

Tether, het bedrijf achter de USDT stablecoin, heeft in 2023 een groot deel van de marktdominantie (terug)gepakt. Het groeide van 50% naar een indrukwekkende 71%, volgens data van Glassnode.

Ondertussen is de stablecoin-uitgever ook op het gebied van compliance stappen aan het zetten. Het is erin geslaagd om slechte partijen zoals criminelen, witwassers en oplichters in Zuidoost-Azië aan te pakken, zo blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties dat maandag is gepubliceerd.

‘Grafiek van bitcoin suggereert koersdaling naar 38.000 dollar’

Als we Omkar Godbole van CoinDesk mogen geloven, dan ziet de grafiek er momenteel niet goed uit voor de bitcoin koers. Op basis van zijn analyse voorspelt Godbole dat de bitcoin koers weleens tot het niveau van 38.000 dollar kan zakken. Dat kan in theorie voldoende zijn om het vertrouwen in bitcoin en het sentiment op de markt weer richting een dieptepunt te duwen.

Voor hodlers een kans om goedkoper in te kopen, maar voor nieuwe investeerders zal dat schrikken zijn.


The post Goedemorgen Bitcoin: Tether marketcap groeit door appeared first on Bitcoinmagazine.nl.