Goedemorgen Bitcoin: Tether investeert $500 miljoen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Walmart CEO waarschuwt voor deflatie, gevolgen voor bitcoin?

De CEO van Walmart, de grootste retailer van de wereld, ziet dat de Amerikaanse consument steeds meer moeite heeft om de consumptie op peil te houden en waarschuwt voor deflatie. “In de Verenigde Staten kunnen we de komende maanden weleens door een periode van deflatie gaan”, zo liet Walmart CEO Doug McMillon weten tijdens de earnings call van afgelopen donderdag.

Tether investeert $500 miljoen in bitcoin mining

Stablecoinbedrijf Tether overweegt om $500 miljoen te investeren in bitcoin mining. Het is onderdeel van de plannen van het bedrijf om een van de grootste miners van de wereld te worden.

Het bedrijf is de uitgever van de USDT-stablecoin. Het is al bezig met mining farms in Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Tether heeft het ambitieuze plan om één procent van de totale rekenkracht van het bitcoin netwerk in handen te krijgen.

In een recent auditrapport rapporteerde het bedrijf een kasoverschot van ruim $3 miljard. Paolo Ardoino, CEO van Tether, vertelde aan Bloomberg dat het bedrijf de komende zes maanden $500 miljoen gaat besteden aan bitcoin mining.

SEC adviseert aanbieders bitcoin ETF’s om amendementen in te dienen

Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) bedrijven die bitcoin ETF’s willen lanceren geadviseerd om hun filings aan te passen. De markttoezichthouder zet in op “cash” in plaats van “in-kind” ETF’s.

Om vraag en aanbod in evenwicht te brengen, kunnen je twee soorten ETF’s maken. Eentje is een zogenoemde in-kind ETF, door aandelen uit het fonds terug te kopen en door bitcoin in te ruilen voor ETF-aandelen, of cash-based, door bitcoin op de open markt te kopen of verkopen.

Het zijn twee verschillende manieren om ervoor te zorgen dat er geen premium ontstaat, zoals dat wel het geval is bij de Grayscale Trust (GBTC). Hiervan wijkt de prijs van een aandeel af van de prijs van de onderliggende bitcoin zelf.


The post Goedemorgen Bitcoin: Tether investeert $500 miljoen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.