Goedemorgen Bitcoin: Strike gaat samenwerken met Checkout.com

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoinwallet Strike gaat samenwerken met Checkout.com

Cryptowallet Strike van Jack Mallers maakt bekend dat het gaat samenwerken met betaalplatform Checkout.com. Hierdoor kunnen gebruikers in meer dan 65 landen rechtstreeks bitcoin met hun bankpas kopen.

In een interview met Fortune vertelt CEO Jack Mallers dat het langetermijndoel van Strike is om het ‘bitcoin bedrijf voor de wereld’ te zijn. Daarbij horen volgens hem mondiale betalingen.

Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee crypto-aanbieders mee te maken hebben is dat gebruikers moeten kunnen wisselen tussen fiatvaluta en bitcoin. Betalingsrails en ouderwetse bankoverschrijvingen maken dit niet altijd even makkelijk als je dit doel in de hele wereldwijd wilt bereiken.

Zuid-Koreaans pensioenfonds investeert $20 miljoen in Coinbase-aandelen

De National Pension Service (NPS) van Zuid-Korea heeft $19,9 miljoen aan Coinbase-aandelen gekocht.

De NPS is qua activa het op twee na grootste pensioenfonds ter wereld. Uit het holdingrapport dat woensdag is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, blijkt dat het pensioenfonds in het derde kwartaal van dit jaar 282.673 aandelen van Coinbase Global heeft gekocht.

Dit is de eerste keer dat NPS crypto-gerelateerde activa in haar beleggingsportfolio heeft, zo meldde het Zuid-Koreaanse nieuwsmedium News1. De pensioendienst had eind juni een beheerd vermogen van $755 miljard.

SEC stelt beslissing over Hashdex Bitcoin ETF uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft besloten om hun beslissing op de Spot Bitcoin ETF van Hashdex uit te stellen tot 1 januari 2024. Het lijkt erop dat de voorspellingen over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF voor deze week nog de koelkast in kunnen. De kans lijkt groter dat we ergens begin volgend jaar de eerste Spot Bitcoin ETFs op de markt zullen zien.

Desondanks is de bitcoin koers vandaag goed begonnen met een stijging van ongeveer 5 procent, die vooral het gevolg lijkt van de positieve inflatiedata uit de Verenigde Staten.

Bloomberg-analist Eric Balchunas maakt zich geen zorgen over de beslissing van de SEC om de ETF van Hashdex uit te stellen. “Uitstel op de beslissing over de ETF van Hashdex verandert niets aan onze visie en de kans van 90 procent voor de 19b-4 goedkeuring voor 10 januari 2024”, aldus Balchunas die zijn collega James Seyffart citeert.


The post Goedemorgen Bitcoin: Strike gaat samenwerken met Checkout.com appeared first on Bitcoinmagazine.nl.