Goedemorgen Bitcoin: Stijgende bitcoinprijs duwt ETF-fonds van BlackRock boven $2 miljard

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Stijgende bitcoinprijs duwt ETF-fonds van BlackRock boven $2 miljard

Met de stijging van de bitcoinprijs op vrijdag staat het spot bitcoin ETF van BlackRock op het punt de mijlpaal van $2 miljard aan beheerd vermogen te bereiken, waarbij het nieuwe product van het bedrijf de nieuwe klasse van exchange-traded funds blijft domineren.

Bitcoin steeg met ongeveer 5% op vrijdag, waarmee het boven de $42.000 uitkwam voor het eerst in meer dan een week, zo blijkt uit prijsindexen. Dat is voldoende om de 49.952 bitcoin die het fonds bezat vanaf 25 januari op meer dan $2 miljard te waarderen, ervan uitgaande dat er op vrijdag geen netto uitstroom uit het fonds is. De nieuwe ETF van BlackRock is de eerste nieuwe spot bitcoin exchange-traded fonds die die drempel bereikt.

Het spot bitcoin ETF van Grayscale heeft volgens gegevens van een analist van Bloomberg Intelligence ongeveer $20 miljard aan beheerd vermogen, maar het product is een conversie van zijn belangrijkste fonds GBTC.

Bitcoin (BTC) prijs boven $42.000, shorthandelaren verliezen 96 miljoen dollar

De bitcoin prijs steeg op vrijdag weer boven de $42.000, naar een niveau dat in meer dan een week niet was gezien.

Bitcoin boven de $42.000

Deze prijsstijging leidde tot de liquidatie van bijna $96 miljoen aan shortposities, volgens gegevens van Coinglass. In de afgelopen 24 uur is het bedrag van geliquideerde bitcoin-leverage-posities tot meer dan $41 miljoen, waarvan meer dan $37 miljoen shorts waren.

De grootste digitale activa naar marktkapitalisatie zijn in de afgelopen 24 uur met meer dan 5% gestegen en werden verhandeld voor $42.085. Op moment van schrijven ligt de koers op ~$41.600.

De stijging van de bitcoin komt na de afloop van een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin-opties op vrijdag. Naarmate deze afloop naderde, waren er 94.000 bitcoin-opties die zouden aflopen, met een put-call ratio van 0,51, wat wordt geïnterpreteerd als een bullish indicator, zoals gemeld door Greek Live op X.

Amerikaanse waakhond waarschuwt voor AI cryptobots

CFTC waarschuwt voor AI-oplichting met beloftes van enorme rendementen door gebruik te maken van crypto-arbitragealgoritmen.

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een consumentenwaarschuwing uitgegeven over oplichtingspraktijken die worden aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI), waarbij sommige beloven buitensporige rendementen te genereren door gebruik te maken van crypto-arbitragealgoritmen.


The post Goedemorgen Bitcoin: Stijgende bitcoinprijs duwt ETF-fonds van BlackRock boven $2 miljard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.