Goedemorgen Bitcoin: Spot ETH ETFs kunnen 25% van BTC vraag aantrekken

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Twee Nederlandse analisten voorspellen de Bitcoin koers

Bitcoin kan klaar zijn voor een grote doorbraak als de Relative Strength Index (RSI) dezelfde lijn volgt als in 2017, toen de prijs naar $20.000 steeg. De Bitcoin koers lijkt namelijk een belangrijk kenmerk van de bullmarkt van 2016 te herhalen. Dit zou kunnen betekenen dat $75.000 een belangrijke mijlpaal is. Op 24 mei wees de Nederlandse analist CryptoJelleNL op deze mogelijke “grote doorbraak” in een bericht op X.

Analyzes van Bitcoin tonen vaak overeenkomsten tussen de huidige bullcyclus en eerdere cycli, vooral die van 2016–2017 en 2020–2021. Hoewel 2024 zich al onderscheidt door een nieuwe all-time high te bereiken vóór een halvering van de bloksubsidie, suggereren veel gegevens dat de grootste winsten van Bitcoin nog moeten komen.

Voor Jelle speelt de RSI een cruciale rol in dit scenario. De RSI meet hoe overgekocht of oververkocht een asset is op een bepaald moment. Op wekelijkse tijdsbestekken toont BTC/USD veelbelovende signalen.

Experts voorspellen grote stijging voor chainlink koers: Moet je nu investeren?

De Chainlink koers heeft recent de $17,50 grens overschreden. Volgens Santiment is het aantal winstgevende transacties voor LINK nu 11 keer hoger dan het aantal verliesgevende transacties. Dit is de hoogste verhouding sinds 8 december 2022.

Op dit moment handelt LINK, de eigen munt van het Chainlink netwerk, rond $17,60. Uit gegevens van CoinGecko blijkt dat LINK in de laatste 24 uur met 5,8% is gestegen en blijft in het $17 bereik. Maar wat is de koers verwachting voor Link nu de markt weer in het groen staat door de speculatie over het goedkeuren van de Ethereum spot ETFs.

Bloomberg: Spot ETH ETFs kunnen 25% van BTC vraag aantrekken

In een recent interview van Bitwise, deelde Bloomberg ETF-analist James Seyffart zijn verwachtingen over de vraag naar spot Ethereum ETFs. Hij denkt dat deze ETFs 20% tot 25% van de vraag naar spot Bitcoin ETFs zullen hebben. Zijn collega, Eric Balchunas, verwacht een iets lagere vraag van 15% tot 20%.

Seyffart legt uit dat zijn schatting lager is omdat Ethereum ETFs bepaalde beperkingen hebben. In tegenstelling tot Bitcoin ETFs, zullen Ethereum ETFs geen staking bevatten. Dit betekent dat investeerders geen opbrengst kunnen verdienen zoals houders van ETH dat wel kunnen. Ook kunnen ETF-investeerders geen gebruik maken van de brede toepassingen van Ethereum.

 

 

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Spot ETH ETFs kunnen 25% van BTC vraag aantrekken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.