Goedemorgen Bitcoin: ‘Solana en andere crypto zijn effecten’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuwe rechtszaak tegen Coinbase: ‘Solana en andere crypto’s zijn effecten’

Coinbase, de bekende cryptobeurs, en haar CEO Brian Armstrong worden geconfronteerd met een nieuwe collectieve rechtszaak. Deze rechtszaak beweert dat investeerders zijn misleid door de verkoop van wat effectief effecten zijn, en dat het bedrijfsmodel van Coinbase illegaal zou zijn. Het gaat o.a om Solana, de populaire hype crypto.

Specifiek richt de aanklacht zich op de verkoop van tokens zoals Solana (SOL), Polygon (MATIC), Near Protocol (NEAR), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Uniswap (UNI), Tezos (XTZ), en Stellar Lumens (XLM), die als effecten worden bestempeld.

Oprichter cryptobeurs BTC-E bekent schuld in witwaszaak van $9 miljard

Alexander Vinnik, medeoprichter van de cryptobeurs BTC-e, heeft schuld bekend aan het witwassen van geld, volgens een recente verklaring van het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ). Deze bekentenis volgt op een uitgebreid onderzoek waaruit bleek dat BTC-e van 2011 tot 2017 meer dan $9 miljard aan transacties verwerkte voor een groep gebruikers wereldwijd die de miljoen overschreed, met veel gebruikers uit de Verenigde Staten.

BTC-e en witwassen
Het DOJ benadrukte dat BTC-e fungeerde als een platform voor het witwassen van opbrengsten uit verschillende criminele activiteiten, waaronder computerhacking, ransomware-aanvallen en drugshandel. Het ontbrak het platform aan essentiële naleving van wettelijke voorschriften, zoals registratie bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) en de implementatie van Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) protocollen.

Belangrijke Fed-toespraken aankomende week: Hoe beïnvloeden ze de cryptomarkt?

Vorige week zag de cryptomarkt een behoorlijk herstel. Echter staan er enkele belangrijke gebeurtenissen op het programma voor deze week. Tijdens gemengde economische gegevens en het besluit van de Federal Reserve om de rentetarieven ongewijzigd te laten, zullen marktanalisten aandachtig luisteren naar toespraken van Fed-functionarissen en andere relevante marktontwikkelingen.

Belangrijke gebeurtenissen die je deze week in de gaten moet houden
De cryptomarkt maakt zich klaar voor mogelijk meer schommelingen met de komende toespraken van verschillende Fed-functionarissen.


The post Goedemorgen Bitcoin: ‘Solana en andere crypto zijn effecten’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.