Goedemorgen Bitcoin: “Signalen dat bitcoin in vroege fase bullmarkt zit”

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin ETF’s slokken 10 keer meer BTC op dan miners kunnen produceren

In de afgelopen twee handelsdagen hebben de instroom van spot Bitcoin ETF’s de hoeveelheid productie van miners meer dan 10 keer overtroffen. Spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) hebben maandag 12 februari 10 keer meer bitcoin opgenomen dan wat miners kunnen produceren.

Volgens voorlopige cijfers is er minstens $493,4 miljoen, of ongeveer 10.280 Bitcoin, naar spot bitcoin ETF’s gestroomd tot 12 februari. De iShares Bitcoin Trust van BlackRock pakt het grootste deel, met een massale $374,7 miljoen die binnenkomt. Ondertussen zien Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund een instroom van $151,9 miljoen, met $40 miljoen voor Ark 21Shares Bitcoin ETF. Uitstroom van Grayscale van $95 miljoen en $20,8 miljoen uit de Invesco Galaxy ETF compenseren dit enigszins. Hoewel de netto instromen bijna een half miljard dollar bedragen.

Ook Franklin Templeton zet in op Ethereum ETF

Franklin Templeton heeft een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Het gaat deze keer opnieuw om een cryptofonds. Nadat het eerder al goedkeuring kreeg voor een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF), zet de vermogensbeheerder nu in op een voor een Ethereum ETF.

De Amerikaanse financiële gigant sluit zich aan bij BlackRock, Fidelity, Ark en 21Shares, Grayscale, VanEck, Invesco en Galaxy, en Hashdex. Dit zijn ook precies de partijen die in januari door de hoepel voor de bitcoin ETF sprongen.

Glassnode: “Meerdere on-chain signalen dat bitcoin in vroege fase bullmarkt zit”

Het on-chain analysebedrijf Glassnode claimt dat er momenteel meerdere signalen zijn die erop wijzen dat bitcoin in een vroege bullmarkt zit. Dat lijkt op basis van de bitcoin koers alleen al een redelijk voorzichtige conclusie. Maar het is positief om te zien dat on-chain indicatoren de trend bevestigen.

 

 

 

 


The post Goedemorgen Bitcoin: “Signalen dat bitcoin in vroege fase bullmarkt zit” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.