Goedemorgen Bitcoin: SEC zegt dat acount gehackt is na tweet over ETF

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Account SEC gehacked, bitcoin ETF aanvragen nog niet goedgekeurd

De Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvragen voor een bitcoin ETF niet (!) goedgekeurd. Na een eerdere positieve tweet van de toezichthouder, deelt voorzitter Gary Gensler dat het account is gehacked.

“Een ongeautoriseerde tweet is geplaatst. De SEC heeft de listing en de handel van bitcoin exchange traded producten nog niet goedgekeurd.”

Vandaag precies 15 jaar geleden is block 1 gemaakt. Nadat Satoshi Nakamoto het hardcoded Genesis Block (met daarin een verwijzing naar de krantenkop uit The Times) op 3 januari 2009 maakte, volgde zes dagen later block 1.

Daarmee is dit het eerste block dat met rekenkracht aan de blockchain is toegevoegd. Omdat er enkele dagen tussen het Genesis Block en het eerste officiële block zat, denken kenners dat Nakamoto misschien enkele dagen aan het experimenteren is geweest, maar deze blocken nooit met de wereld heeft gedeeld.

Mogelijk zijn er meer blocken gemaakt, maar begon Satoshi telkens weer opnieuw, voordat hij het bitcoinexperiment pas met cryptografen en cypherpunks deelde in de mailing list.

Fysieke bitcoin stijgt op en is letterlijk op weg naar de maan

Bitcoin is op weg naar de maan, letterlijk. Astronauten zijn op dit moment voor de tweede keer in de geschiedenis op weg naar de maan en op die ruimtereis nemen zij één fysieke bitcoin mee. De raket is gelanceerd vanaf het Cape Canaveral Space Force Station en moet rond het midden van februari zijn bestemming bereiken.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: SEC zegt dat acount gehackt is na tweet over ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.