Goedemorgen Bitcoin: recordprijs in Japan voor BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin bereikt all-time high in Japan

Fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar, de Japanse yen, maar ook de euro zwemen allemaal in het luchtledige. Ze zijn niet gedekt door bijvoorbeeld goud, waardoor hun waarde constant van elkaar verschillen.

Daar waar bitcoin in het dollarpaar nog tientallen procenten van de all-time high van 2021 afstaat, is dat in Japan niet het geval. Als je bitcoin in het dollarpaar vergelijkt met bitcoin in het yen-paar vergelijkt, zie je dat de Japanse valuta een zwaar jaar achter de rug hebt.

“Miljarden dollars stromen naar XRP, Ether, Solana, Shiba Inu via Spot ETF’s”

De populaire cryptopodcast-host Lark Davis voorziet dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) later dit jaar meer spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) gaat goedkeuren voor altcoins. Na de goedkeuring van verschillende spot bitcoin ETF’s vorige maand.

Terwijl hij zijn inzichten deelt, begint de analist met het benadrukken van ethereum, waarbij hij de nadruk legt op zijn mogelijke stijging naar $4.000 rond 23 mei, gedreven door de verwachting van de goedkeuring van een spot Ethereum ETF. Beleggers gebruiken deze tijd om te gaan ‘frontrunnen’.

Deze cryptomunt is 693% gestegen, hoe kan dat?

Messari’s rapport over Cardano (ADA) onthult opmerkelijke prestaties in Q4 2023, met een significante stijging in totaal vergrendelde activa en de waarde van stablecoins. ADA’s prijs is aanzienlijk gestegen, ondanks SEC-claims.

De gemiddelde transactiekosten stegen, terwijl het aantal dagelijkse transacties en actieve adressen toenam, wat wijst op een groeiend aantal “power users”. Dit duidt op een sterke groei en diversificatie binnen het Cardano-ecosysteem.

Cryptocurrency-analysebedrijf Messari heeft een gedetailleerd rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat Cardano (ADA) indrukwekkende prestaties heeft geleverd in het vierde kwartaal van 2023. Volgens het rapport is Cardano aanzienlijk gestegen, met een stijging van 166% kwartaal-op-kwartaal (QoQ) en 693% jaar-op-jaar (YoY). Door deze groei steeg Cardano’s TVL-ranglijst van de 34e begin 2023 naar de 11e aan het einde van het jaar.


The post Goedemorgen Bitcoin: recordprijs in Japan voor BTC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.