Goedemorgen Bitcoin: prijs schiet door grens van $70.000 heen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers breekt weer de grens van $70.000

Bitcoin brak gisteren door de belangrijke grens van $70.000. Dit markeert een significant moment in de geschiedenis van de cryptocurrency, maar het is niet de eerste keer dat BTC door deze grens schiet. Op 14 maart 2024 bereikte Bitcoin een all-time high (ATH) van $73.790. De prijs staat nu nog iets lager.

Crypto bank Genesis schikt voor $2 miljard met autoriteiten

De procureur-generaal van New York, Letitia James, heeft geschikt met cryptobank Genesis voor $2 miljard. Het is een poging om gedupeerde investeerders terug te betalen, meldt nieuwszender CNBC.

Genesis, ooit een onderdeel binnen de Digital Currency Group (DCG), is één van de vele slachtoffers nadat FTX eind 2022 instortte. Het bedrijf heeft in januari 2023 faillissementsbescherming aangevraagd onder Chapter 11.

“Deze historische schikking is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de slachtoffers die in Genesis hebben geïnvesteerd gerechtigheid krijgen,” aldus procureur-generaal James over de deal. Het is de grootste schikking tegen een cryptobedrijf in de geschiedenis van de staat. “Opnieuw zien we de reële gevolgen en schadelijke verliezen die kunnen optreden door een gebrek aan toezicht en regelgeving binnen de cryptocurrency-industrie,” vervolgt James.

Bitcoiner stuurt per ongeluk $7.000 aan BTC naar Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto lanceerde Bitcoin in januari 2009 en verdween niet lang daarna van het toneel. Nu maakte een gebruiker van Bitcoin een behoorlijke blunder door bijna zijn volledige balans naar een adres van Satoshi Nakamoto te sturen. Volgens Arkham Intelligence probeerde de gebruiker alleen een Bitcoin Ordinal te sturen, maar ging per ongeluk zijn hele balans mee.

Craig Wright betrapt op meerdere leugens in Britse rechtbank

Rechter James Mellor heeft in een schriftelijke uitspraak aangegeven dat Craig Wright, die beweert Satoshi Nakamoto te zijn, “uitgebreid en herhaaldelijk” heeft gelogen in zijn getuigenissen tijdens de rechtszaak tegen de Crypto Open Patent Alliance (COPA). Deze zaak draait om Wright’s beweringen dat hij de bedenker is van Bitcoin, wat volgens de rechter niet waar is. Hij is niet Satoshi.


The post Goedemorgen Bitcoin: prijs schiet door grens van $70.000 heen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.