Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het voorspellen van de bitcoinprijs, is de bullmarkt voor bitcoin officieel van start gegaan op 1 maart. PlanB deelde deze inzicht in een bericht op X, waarbij hij het S2F-diagram aanhaalde als bewijs dat de accumulatiefase voor bitcoin is afgerond, wat het einde betekent van de gemakkelijke koopkansen. Hij voorspelt ongeveer tien maanden van intense marktactiviteit, gekenmerkt door aanzienlijke prijsstijgingen afgewisseld met dalingen tot 30%.

Deze bullish vooruitzichten kwamen slechts twee dagen nadat bitcoin voor het eerst in meer dan twee jaar de $60.000-grens had overschreden, om vervolgens een lichte daling van 0,75% te zien.

BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT en FBTC, heeft een grote mijlpaal bereikt in de geschiedenis van ETF’s in de Verenigde Staten. Binnen de eerste 17 handelsdagen na hun introductie zijn beide fondsen erin geslaagd om meer dan $3 miljard aan activa te verzamelen, een prestatie die geen enkel van de meer dan 5.500 ETF’s die in de afgelopen 30 jaar zijn gelanceerd, heeft weten te evenaren, volgens data van Bloomberg Intelligence.

Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer gaat bereiken. Dit moment is dichterbij gekomen door belangrijke ontwikkelingen in de regelgeving aan het begin van dit jaar. Een sleutelfiguur in deze ontwikkeling is Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die in januari de langverwachte bitcoin ETF met 11 plekken goedkeurde.

De goedkeuring van bitcoin ETFs door de regelgevers is een belangrijke factor in de waardestijging van bitcoin geweest. Eric Balchunas, een analist bij Bloomberg Intelligence, heeft veel lof voor Gensler’s rol hierin en zei: “Gensler mag echt trots zijn. Dit is een grote prestatie.”


The post Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf appeared first on Bitcoinmagazine.nl.