Goedemorgen Bitcoin: Pizzadag, NFT scams en ETF’s

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Precies 14 jaar geleden betaalde een man $700 miljoen voor 2 pizza’s

Het is vandaag Bitcoin Pizza Dag, een bijzondere dag binnen de geschiedenis van de digitale munt. Op 22 mei 2010 betaalde een programmeur genaamd Laszlo Hanyecz namelijk 10.000 bitcoin voor twee (grote) pizza’s van Papa John’s.

Vandaag de dag zijn die 10.000 bitcoin ongeveer 700 miljoen dollar waard. Dat waren dus dure pizza’s voor Laszlo, maar hele belangrijke voor bitcoin.

Het verhaal klinkt nu natuurlijk heel spectaculair, maar destijds gaf niemand één stuiver voor bitcoin. De pizza-transactie van Laszlo vormt de eerste bekende transactie waarin iets wordt gekocht met bitcoin. Wat dat betreft was dit een bijzonder moment voor de digitale munt.

Youtuber Coffeezilla ontdekt vermeende NFT-fraude door AI-bedrijf Rabbit

YouTuber Coffeezilla ontmaskert Rabbit AI voor een vermeende uitgebreide NFT-oplichting, waarbij discrepanties in de financiële en projectclaims van het bedrijf naar voren komen.

Coffeezilla onthulde dat Rabbit AI, onder zijn vorige naam, met succes $6 miljoen had opgehaald voor het Gama project, dat werd aangeprezen als een veelbelovende NFT onderneming tijdens de COVID-19 pandemie. Jesse Lyu, oprichter en CEO van Rabbit AI, probeerde later het bedrijf te distantiëren van zijn cryptocurrency ondernemingen door de naam te veranderen en het belang van het Gama project te bagatelliseren door het slechts te beschrijven als een “leuk klein project”.

“Instroom ETF’s bullish voor bitcoin koers”, zegt Bitfinex

Bitcoin zit behoorlijk in de lift, waarbij de bitcoin balans van beurzen slinkt en waarbij de instromen in de bitcoin spot ETF markt juist toenemen. Volgens onderzoekers van Btifinex heeft bitcoin met $60.000 een bodemprijs bereikt op basis van de huidige marktomstandigheden.

Dat is één van de conclusies in een recent Bitfinex Alpha-rapport, waarbij drie belangrijke ontwikkelingen het huidige bullish sentiment bevestigen: consistente hoge dagsluitingen, enorme BTC-uitstromen van cryptobeurzen en instromen in de spot Bitcoin ETF-markt.


The post Goedemorgen Bitcoin: Pizzadag, NFT scams en ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.