Goedemorgen Bitcoin: PayPal zet in op stabelcoin, OneCoin oplichter moet 4 jaar de cel in

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PayPal Gaat Met Stablecoin Internationale Transacties Zonder Extra Kosten Ondersteunen

PayPal zet een nieuwe stap in de wereld van cryptocurrency. Hun stablecoin (PYUSD) speelt daarbij een belangrijke rol. PayPal heeft aangekondigd dat Amerikaanse klanten vanaf nu in staat zullen zijn om internationaal geld te verzenden zonder extra transactiekosten. Dit gaat gebeuren in samenwerking met hun platform voor internationale betalingen, Xoom. Tevens is hun een motivatie om de inkoop van hun stablecoin die vorig jaar werd gelanceerd, te vergroten en hun positie op de digitale activa markt te verbeteren.

Volgens een verklaring van PayPal lezen we dat Amerikaanse klanten gemakkelijk PYUSD kunnen omwisselen voor Amerikaanse dollars. Vervolgens hebben zij de optie om kosteloos transacties te sturen naar 160 landen. PayPal beweert dat het besluit om geen transactiekosten te rekenen betreffende de gebruikers een aanzienlijke winst is ten opzichte van de concurrentie.

OneCoin’s Hoofd Juridische Zaken Krijgt Vier Jaar Cel voor Betrokkenheid bij Crypto Piramide

De rechtbank van het Southern District van New York heeft een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd aan de Bulgaarse Irina Dilkinska. Ze achten bewezen voor haar betrokkenheid bij de crypto-piramide OneCoin en de gelijknamige cryptocurrency.

Voormalig juridisch hoofd OneCoin 4 jaar cel in
Dilkinska moet ook maar liefst $111.440.000 verbeurd verklaren en zich onderwerpen aan een maand van toezicht na vrijlating, zo blijkt uit een verslag van het United States Department of Justice.

Dilkinska was het hoofd van de juridische afdeling en compliance van het project, maar ze faciliteerde het witwassen van geld en andere financiële misdrijven. In één geval heeft Dilkinska $110 miljoen aan illegale OneCoin-opbrengsten overgemaakt naar een bedrijf op de Kaaimaneilanden.

Er is een heuse Bitcoin Week aan de gang in El Salvador

El Salvador organiseert in de eerste week van april een golf van bitcoin-activiteiten. Lokale initiatieven vieren de aanstaande halving alvast met feestjes, conferenties en andere bezigheden.

De halving is een geautomatiseerd proces waarbij de block-subsidie van bitcoin 50% gereduceerd wordt. Dit gebeurt elke 210.000 blocken, of ongeveer vier jaar. Dit jaar zal de halvering naar verwachting op 19 of 20 april plaatsvinden. Maar nu al is er van alles aan de hand in El Salvador.

Deze week begon met een keynote van Bitcoin Core-ontwikkelaar Luke Dash Jr. Hij gaf in de nieuwe bibliotheek van het land les aan de nieuwe lichting CUBO+ studenten. Het auditorium van de Biblioteca Nacional de El Salvador is het paradepaartje van het “nieuwe El Salvador”. Cubo+ is een technisch lesprogramma waar bitcoin-ontwikkelaars worden opgeleid.


The post Goedemorgen Bitcoin: PayPal zet in op stabelcoin, OneCoin oplichter moet 4 jaar de cel in appeared first on Bitcoinmagazine.nl.