Goedemorgen Bitcoin: PayPal moet stablecoin verantwoorden in VS

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PayPal heeft een dagvaarding ontvangen van de Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot zijn Amerikaanse dollar-stablecoin, PYUSD, wat opnieuw een mijlpaal markeert op het snijvlak van traditionele financiën en digitale valuta.

Zoals Reuters meldt, volgt deze belangrijke ontwikkeling op de baanbrekende stap van PayPal in augustus, toen de technologiereus als eerste in zijn sector digitale valuta omarmde voor betalingen en overdrachten.
PayPal’s stap in digitale valuta begon met de lancering van PayPal USD (PYUSD), een stablecoin die volledig gedekt is door Amerikaanse dollars, Amerikaanse staatsobligaties en vergelijkbare liquide middelen. PayPal heeft echter enkele hindernissen ondervonden in deze cryptowereld.

MicroStrategy kocht in oktober weer 155 BTC bij en heeft nu 158.400 bitcoin

Gisteren maakte MicroStrategy zijn financiële resultaten bekend voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2023. Q3 is kwam namelijk op 30 september 2023 op z’n eind. Het mag algemeen bekend zijn: MicroStrategy is een business intelligence-bedrijf dat sinds 2020 bitcoin spaart. In het derde kwartaal kocht het met $167 miljoen nog eens 6.067 bitcoins uit de markt. De gemiddelde prijs van deze aankoop was $27.531 per bitcoin.  Wat de financiële gezondheid van het bedrijf betreft, heeft MicroStrategy voor het derde kwartaal een totale omzet van $129 miljoen gerapporteerd, een groei van 3% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Op X deelt voorzitter Michael Saylor dat het bedrijf in oktober nog eens 155 BTC heeft gekocht, waardoor het totale bitcoinbezit nu neer komt op 158.400 BTC.

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een verdere stijging van de cryptomunt.   Bitcoin heeft nieuwe hoogtepunten bereikt de afgelopen 18 maanden, maar het behouden van het laatste supportlevel is nu cruciaal om een “correctie” te voorkomen. De prijs blijft op moment van schrijven doorstijgen.   BTC/USD bereikte $35.968 op Bitstamp bij de dagelijkse sluiting, dat is het hoogste niveau sinds mei 2022 en hoger dan het lokale hoogtepunt van vorige maand.   Nu keert Bitcoin terug om $35.000 als steun te testen, en het staat op het vizier van analisten, waarvan sommigen de mogelijkheid van een nieuwe neergang in de BTC-prijs niet uitsluiten.


The post Goedemorgen Bitcoin: PayPal moet stablecoin verantwoorden in VS appeared first on Bitcoinmagazine.nl.