Goedemorgen Bitcoin: nieuws over Ethereum ETF

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Ethereum spot ETF is nog geen zekerheid’

Samengevat, de SEC heeft een belangrijke stap genomen richting de mogelijke lancering van een spot ether ETF door de goedkeuring van 19b-4 formulieren, maar er is nog steeds een tweede goedkeuringsfase nodig voordat deze ETFs daadwerkelijk kunnen worden verhandeld.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 23 mei 2024 een versnelde goedkeuring verleend voor de voorgestelde regelwijzigingen van verschillende beurzen om aandelen van op Ether (Ethereum) gebaseerde Exchange-Traded Products (ETF’s) te noteren en verhandelen. Een Exchange Traded Fund is een type beleggingsfonds dat op een beurs verhandeld wordt, vergelijkbaar met aandelen.

Rechtbank in Florida trekt verbod op Binance in wegens procedurele fouten

In een belangrijke uitspraak heeft het First District Court of Appeals in Florida unaniem een permanent verbod op Binance, ongedaan op grond van procedurefouten door toezichthouders van de staat.

De rechtbank bepaalde dat de financiële toezichthouders van Florida niet de juiste procedures hebben gevolgd bij het uitvaardigen van een noodopschortingsbevel tegen Binance. Het verbod werd aanvankelijk opgelegd in november 2023 nadat de voormalige CEO van Binance, Changpeng Zhao, schuldig pleitte aan federale financiële aanklachten.

Gerucht over insolventie Bybit klopt niet, beurs heeft gewoon $11 miljard aan activa

Ben Zhou, de CEO van de cryptobeurs Bybit, reageert op geruchten dat het bedrijf zou zijn gehackt en failliet zou gaan. Er circuleerden op X berichten rond dat de beurs insolvent zou zijn.

Dat werd opgepakt en er gingen memes rond waarin berichtgeving over FTX werd aangepast met Bybit-nieuws. Dit ging er zo hard aan toe, dat de CEO zich genoodzaakt voelde om het “nieuws” te ontkrachten.

Terwijl de grapjes ervoor zorgden dat een groep mensen hun geld bij de beurs weghaalde, doken anderen juist in de data. Een bug in de proof-of-reserves statistieken van Arkham Intelligence zouden de aanleiding kunnen zijn geweest voor het gerucht. Het leek erop dat de wallet van de exchange leeg liep, alsof hackers de bitcoin uit de wallet aan het drainen waren.


The post Goedemorgen Bitcoin: nieuws over Ethereum ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.