Goedemorgen Bitcoin: Nieuw Voorstel voor Bitcoin ETFs Verandert Crypto?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

dYdX Versterkt Handelsvoorwaarden na Grote Liquidaties

De gedecentraliseerde cryptobeurs dYdX heeft recentelijk de margevereisten voor diverse markten verhoogd. Deze stap volgt op een vermoedelijke gerichte aanval op de YFI-token, die leidde tot aanzienlijke liquidaties. Als gevolg hiervan moest de beurs op 17 november maar liefst $9 miljoen uit hun verzekeringsfonds aanspreken om de verliezen van gebruikers te compenseren.

YFI Crasht: De Redenen Achter de 40% Daling in Één Dag

Yearn.finance (YFI), een grote DeFi altcoin die op de Binance exchange staat, is de afgelopen dag aanzienlijk gedaald. Terwijl de markt over het algemeen redelijk positief is, met grote stijgingen van Bitcoin en vele altcoins, is YFI toch aardig gedaald in waarde. De munt zag een opmerkelijke daling van meer dan 40%, met een neerwaartse spiraal die leidde tot een waardedaling tot $8,200. Veel mensen op Twitter vragen zich af hoe deze grote coin in korte tijd toch zo heeft kunnen dalen. Wij waren ook benieuwd en gingen voor je op onderzoek uit!

SEC bekijkt opties: Nieuw Voorstel voor Bitcoin ETFs Verandert Crypto?

De U.S. Securities and Exchange Commission lijkt dichter bij het goedkeuren van spot Bitcoin Exchange-Traded Funds te zijn gekomen. Volgens informatie van Bloomberg-analist Eric Balchunas heeft de SEC overlegd over de werkwijze van deze ETF’s, waarbij ze opvallend genoeg een voorkeur geven voor het gebruik van contant geld om de ETFs te backen.

Deze verschuiving van de SEC wijst op een behoorlijke afwijking van hoe ETF’s normaal benaderd worden. Gewoonlijk worden ETF-aandelen verkregen door het inbrengen van activa zoals Bitcoin, maar de SEC stelt nu voor om contant geld te gebruiken voor de aankoop van deze aandelen. Dit heeft potentieel grote gevolgen voor de structuur en werking van ETF’s, waardoor ETF-uitgevers direct Bitcoin-transacties kunnen afhandelen. Dit zou de moeilijkheden rondom ETF’s kunnen verminderen en de privacy en flexibiliteit binnen het ETF-ecosysteem kunnen vergroten.


The post Goedemorgen Bitcoin: Nieuw Voorstel voor Bitcoin ETFs Verandert Crypto? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.