Goedemorgen Bitcoin: nieuw record voor aantal transacties op één dag

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. We beginnen de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuw record: 731.000 on-chain bitcoin betalingen op één dag

Bitcoin bereikte op oudejaarsavond nog even een belangrijke mijlpaal. Het vestigde een nieuw record voor het aantal dagelijkse transacties. Het ging maar liefst over 731.000 on-chain transacties op één dag.

Dit was niet alleen bovengemiddeld hoog, het was zelfs een nieuwe all-time high. Dankzij de stijgende hashrate waardoor de blocken elkaar zich in een snel tempo opvolgen, maar ook door de drukte in de mempool, was het een drukte van belang in de blockchain.

Opmerkelijk: Britse Cryptobeurs Test Kennis van Klanten

Cryptobeurs OKX introduceert nieuwe regels voor haar gebruikers in het Verenigd Koninkrijk als reactie op de recente regelgeving van de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Vanaf volgende week moeten Britse gebruikers een reeks vragenlijsten invullen die hun begrip van de risico’s bij de aankoop en handel in digitale activa toetsen.

Deze stap is een onderdeel van de bredere inspanningen van de FCA om consumenten beter te beschermen in de snelgroeiende maar volatiele cryptovalutamarkt.

Tether spaart met ‘extra’ 8888,88 BTC nu $3 miljard in bitcoin

Tether, het bedrijf achter de grootste stablecoin van de cryptomarkt, heeft vandaag 8888,88 bitcoin van cryptobeurs Bitfinex gehaald.

Deze enorme opname is ongeveer $379 miljoen waard. Daarmee staat Tether nu in de top tien van adressen met de meeste bitcoin. Waarom ze dit bijzondere getal met allemaal achten (8888,88) hebben gekozen, is niet bekend.

Vanaf nu heeft Tether namelijk het aanzienlijke bedrag van 66.465,2 BTC in haar reserves, zoals onderstaand screenshot ook laat zien. Omgerekend komt het neer op een marktkapitalisatie van $3 miljard.


The post Goedemorgen Bitcoin: nieuw record voor aantal transacties op één dag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.