Goedemorgen Bitcoin: miners hebben het moeilijk, whale verplaats vermogen en ETF voor Chinezen?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin miners moeten omgaan met nieuwe realiteit: opbrengsten dalen nu écht na halving

In mei hebben de inkomsten uit Bitcoin mining een significant dieptepunt bereikt, een direct gevolg van de vierde halving die plaatsvond op 20 april. Dit mechanisme, ontworpen om de uitgifte van de 21 miljoen beschikbare bitcoins over de decennia heen te beperken, verlaagde de beloningen voor miners van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemined block.

Ondanks een initiële opleving in de inkomsten door de halvering en de lancering van het nieuwe Bitcoin Runes, zagen miners een scherpe daling in de dagelijkse verdiensten begin mei. Op 1 mei daalde de totale opbrengst uit blockbeloningen en transactiekosten naar een nieuw laagtepunt van $26,3 miljoen, in schril contrast met de gemiddelde dagelijkse inkomsten van ongeveer $6 miljoen voorafgaand aan de halvering. De transactiekosten en drukte op het netwerk kunnen de halvering van de beloning niet meer compenseren. Het zijn dus zware tijden voor miners.

Bitcoin ETF’s voor beleggers in China? Hong Kong kan uitkomst bieden

Door de handelsovereenkomsten tussen China en Hong Kong kunnen ook beleggers van het vasteland van China toegang krijgen tot spot BTC ETF’s. Dat stellen diverse experts op het sociale media platform X.

De lancering van spot bitcoin en Ether exchange-traded funds (ETF’s) in Hong Kong op 30 april heeft nieuwe mogelijkheden geopend voor Aziatische handelaren. De eerste handelsweek in Hong Kong voor spot ETF’s was lauwtjes in vergelijking met de lancering in Verenigde Staten. Nu gaan er geluiden op dat deze beleggingsproducten ook toegankelijk zijn voor beleggers op het Chinese vasteland.

Bitcoin whale verplaatst $44 miljoen aan slapende BTC

Slapende bitcoin (BTC) ter waarde van $43,84 miljoen is in beweging gekomen na tien jaar inactiviteit. Het gaat om een transactie van 687,33 BTC op maandag 6 mei.

Een bitcoin whale is iemand die de beschikking heeft over 1.000 bitcoins of meer. Maandag is een whale in actie gekomen door een grote voorraad BTC te verplaatsen, ter waarde van tientallen miljoenen dollars.

De verplaatsing kwam te midden van een gestage BTC-rally dit weekend, waarbij de cryptomunt een comeback boven de $64.000 maakte, na de aprildip met als voorlopig dieptepunt van $56.500. Volgens de analisten van Lookonchain is wallet meer dan tien jaar inactief geweest.


The post Goedemorgen Bitcoin: miners hebben het moeilijk, whale verplaats vermogen en ETF voor Chinezen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.