Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy koopt $600 miljoen aan BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy koopt voor ruim $600 miljoen aan extra bitcoin

MicroStrategy, onder aanvoering van mede-oprichter Michael Saylor, heeft zijn Bitcoin-portfolio aanzienlijk uitgebreid door 14,620 BTC aan te kopen. Deze aankoop, met een totale waarde van ongeveer $615.7 miljoen, is gedaan tegen een gemiddelde prijs van $42,110 per Bitcoin.

Deze zet brengt MicroStrategy’s totale Bitcoin-bezit op 189,150 BTC, verkregen voor een gemiddelde prijs van $31,168 per stuk. Dit nieuws, aangekondigd door Saylor op 26 december, benadrukt het vertrouwen van MicroStrategy in de lange-termijn waarde van Bitcoin.

Waarom de komst van een Spot ETF cruciaal is voor bitcoin

Als we de geruchten mogen geloven, dan duurt het nog maar een paar dagen voordat de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs op de markt komen. Nu is er al weken een discussie gaande over het effect van die lanceringen op de bitcoin koers. Gaan we stijgen of juist dalen?

Leden Raad van Bestuur van grootste bitcoinfonds ter wereld stoppen

Grayscale Investments, een investeringsfirma in cryptocurrency en beheerder van de Grayscale Bitcoin Trust, heeft aangekondigd dat prominente leidinggevenden hun functies binnen de raad van bestuur neerleggen.

Barry Silbert, oprichter en CEO van Digital Currency Group (DCG) — het moederbedrijf van Grayscale — heeft officieel zijn ontslag aangekondigd uit de raad van bestuur van Grayscale. Dit werd officieel bekendgemaakt op 26 december in een 8-K indiening bij de United States Securities and Exchange Commission. GBTC heeft ruim 640.000 bitcoin in kas, en is daarmee veruit het grootste bitcoinfonds ter wereld.

Volgens de indiening heeft ook Mark Murphy, president van DCG, zijn ontslag aangekondigd uit de raad van bestuur van Grayscale. Beide ontslagen zijn per 1 januari 2024, waarbij nieuwe leden Mark Shifke, Matthew Kummell en Edward McGee toetreden tot de raad.


The post Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy koopt $600 miljoen aan BTC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.