Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy blijft kopen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy koopt weer 16.130 bitcoin voor bijna $600 miljoen

MicroStrategy heeft 16.130 BTC opgekocht uit de markt. Het bedrijf van Michael Saylor heeft daarmee nog eens $593,3 miljoen in bitcoin geïnvesteerd.

De gemiddelde aankoopprijs van deze zestienduizend bitcoin is $36.785 per coin. Deze is op 29 november opgekocht, gisteren dus.

In totaal heeft het bedrijf, dat is beursgenoteerd aan de NASDAQ, in totaal nu 174.530 BTC verzameld. Ze hebben hier $5,28 miljard (waarvan een deel in de vorm van schuldpapier) voor apart gezet en in de grootste cryptovaluta gekocht tegen een gemiddelde prijs van $30.252 per bitcoin.

Arthur Hayes voorspelt kapitaalinstroom naar bitcoin vanuit China

Bitmex-oprichter Arthur Hayes voorspelt een gigantische kapitaalinstroom naar bitcoin vanuit China. In een nieuwe analyse schrijft de veelgeprezen analist dat rijke Chinese individuen en staatsbedrijven banken in Hong Kong gebruiken voor internationale handel. Dat kan er volgens hem op wijzen dat er weleens een gigantische kapitaalinstroom naar bitcoin kan plaatsvinden vanuit het land waar bitcoin momenteel verboden is.

Hoe ziet Arthur Hayes dat precies voor zich?

Coinbase kreeg in 2023 drie keer zo veel wetshandhavingsverzoeken vergeleken met 2020

Cryptobeurs Coinbase ontving dit jaar drie keer zoveel wetshandhavingsverzoeken als in 2020. Dat blijkt uit een nieuw transparantierapport.

Bijna de helft van die verzoeken kwam uit de Verenigde Staten. Duitsland nam nog eens 15% van de 13.079 verzoeken om informatie voor zijn rekening, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Vrijwel alle verzoeken (96%) hadden betrekking op strafrechtelijke onderzoeken. De rest had te maken met burgerlijke of administratieve zaken.

Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, schrijft in het rapport:

“Waar nodig zullen we proberen verzoeken die te breed of vaag zijn, te beperken om een passender antwoord op maat te kunnen bieden, en in sommige gevallen hebben we bezwaar tegen het verstrekken van welke informatie dan ook.”

“We streven er ook naar om geanonimiseerde of geaggregeerde gegevens te verstrekken die wetshandhavings- en overheidsinstanties helpen bij hun werk, waar dat mogelijk is, in plaats van individuele klantinformatie te verstrekken.”


The post Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy blijft kopen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.