Goedemorgen Bitcoin: liquidaties door koersbewegingen en nieuwe voorspellingen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

OKX bevestigt identiteitsdiefstal bij enkele gebruikersaccounts

Cryptobeurs OKX heeft bevestigd dat enkele gebruikersaccounts zijn leeggehaald door middel van identiteitsdiefstal. Een aanvaller slaagde erin om vervalste “gerechtelijke documenten” te gebruiken om de persoonlijke informatie van enkele OKX-gebruikers te verkrijgen.

Deze recente incidenten volgen op een eerdere melding van een gebruiker die slachtoffer werd van een diefstal van 2 miljoen dollar via deepfake-technologie.

Analist voorspelt laatste daling voor nieuwe bitcoin all-time high

De populaire, maar pseudonieme analist Bluntz voorspelt nog één laatste daling voor een nieuwe all-time high van bitcoin. Bluntz constateert in zijn grafieken dat bitcoin een zogenaamde bullish pennant patroon vormt op de driedaagse variant.

Eerst een daling, dan een koersrecord
Voordat we naar die all-time high stijgen met de bitcoin koers, moeten we dus eerst nog een correctie verwerken. Bluntz verwacht dat bitcoin richting de 60.000 dollar gaat bewegen, om vervolgens op te leven naar 80.000 dollar.

Terraform Labs moet $4,47 miljard betalen na schikking in fraudezaak

Terraform Labs zal $4,47 miljard betalen om een rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te schikken. De zaak draaide om de ineenstorting van het bedrijf in 2022, die $40 miljard aan investeerderskapitaal vernietigde en een schokgolf door de cryptowereld stuurde.

Terraform Labs, opgericht door Do Kwon en Daniel Shin, lanceerde het Terra blockchain-protocol in 2018. Het bedrijf ontwikkelde verschillende cryptoprojecten, waaronder de TerraUSD (UST) stablecoin en de Luna-token.

Crypto dip veroorzaakt liquidaties van $190 miljoen op futures markt

De recente neerwaartse trend op de cryptomarkt heeft geleid tot aanzienlijke liquidaties, waarbij bijna $200 miljoen aan hefboomposities in rook is opgegaan. Dit komt slechts een paar dagen na een massale liquidatie van $400 miljoen van vrijdag 7 juni.

Bitcoin- en Ether-handelaren zijn in het bijzonder het slachtoffer. De bitcoin prijs daalde 11 juni met 2,5% daalde tot een dieptepunt van $66.018 en Ether met 2,58% daalde tot $3.500. Volgens CoinGlass zijn er de afgelopen 24 uur 83.912 handelaren geliquideerd, met een totaal verlies van $190,97 miljoen.


The post Goedemorgen Bitcoin: liquidaties door koersbewegingen en nieuwe voorspellingen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.