Goedemorgen Bitcoin: Ledger lek, ABN Amro meldt zich in de industrie & DNB verliest

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. We beginnen de dag met een bitcoinontbijt.

ABN AMRO neemt BUX over, cryptohandel stopt

ABN AMRO neemt het Amsterdamse beleggingsplatform Bux over, ondanks de afgelopen verliesgevende jaren voor Bux. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Bux biedt beleggingsmogelijkheden in aandelen, ETF’s en cryptovaluta en opereert in acht Europese landen met een gebruikersbestand van een half miljoen. De recente verliezen van Bux bedroegen 16 miljoen euro in 2022 en 17,7 miljoen in het voorgaande jaar.

ABN AMRO ziet Bux als een waardevolle aanvulling op haar diensten, vooral vanwege het vermogen van Bux om jonge beleggers aan te trekken. De bank ziet de mogelijkheid dat deze jonge beleggers in de toekomst doorstromen naar complexere beleggingsdiensten van ABN Amro. Bux blijft een zelfstandig platform, ze hopen de broker winstgevend te gaan maken.

Gebruikers van DeFi en Web3 apps in de problemen door hack via ‘Ledger Connector’

Meerdere populaire DeFi apps (dApps) zijn woensdag gehackt. Het ging mis bij een populaire Web3-connector. Matthew Lilley, CTO van SushiSwap, waarschuwt:

“Stop tot nader order met interactie met IEDERE dApps. Het lijkt erop dat een veelgebruikte web3-connector is aangetast, waardoor kwaadaardige code kan worden geïnjecteerd die van invloed is op talloze dApps.”

De connector in kwestie is ‘Ledger Connector’, een tool van het populaire walletbedrijf. Gebruikers kunnen hun mobiele wallet verbinden met decentralized apps zoals beurzen en leenplatforms. Hierdoor heeft de aanval niet alleen invloed op één dApp, maar op alle dApps die gebruik kunnen maken van de Connect Kit van Ledger.

Nederlandse cryptobedrijven krijgen wederom gelijk, DNB moet geld terugbetalen

Vandaag is er een belangrijke uitspraak gedaan door de Voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Het ging om een verzoek tot voorlopige voorziening van De Nederlandsche Bank (DNB).

Om precies te zijn ging deze over een geschil tussen DNB en de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL.org). De DNB zou veel te veel kosten hebben geheven over 2021. In eerste aanleg zijn deze heffingen door de rechtbank Rotterdam herroepen. Daarmee leek de winst voor in Nederland geregistreerde cryptobedrijven in kannen en kruiken.


The post Goedemorgen Bitcoin: Ledger lek, ABN Amro meldt zich in de industrie & DNB verliest appeared first on Bitcoinmagazine.nl.