Goedemorgen Bitcoin: Lagarde van ECB klaagt over investeringen van zoon in crypto

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Lagarde van ECB: “Mijn zoon heeft bijna alles van zijn investeringen in cryptovaluta verloren”

Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), vertelt vrijdag dat haar zoon “bijna alles” van zijn investeringen in cryptovaluta is verloren, zo meldt Reuters.

Lagarde spreekt zich lange tijd uit tegen cryptocurrency’s en noemt ze speculatief, waardeloos en een instrument dat vaak door criminelen wordt gebruikt voor illegale doeleinden. Naar eigen zeggen had ze haar zoon ook al veel gewaarschuwd, maar dat was aan dovemansoren gericht. In het gemeentehuis van Frankfurt vertelde ze aan studenten het volgende:

“Hij negeerde mij royaal, wat zijn goed recht is. En hij verloor bijna al het geld dat hij had geïnvesteerd.”

KyberSwap Hacker Biedt $4,6 Miljoen Beloning Voor Teruggave van $46 Miljoen Buit

KyberSwap, een gedecentraliseerde cryptobeurs, heeft een opmerkelijke aanbieding gedaan aan de hacker die $46 miljoen heeft gestolen. Ze bieden een beloning van 10% (ongeveer $4,6 miljoen) als de hacker 90% van de gestolen middelen terugbrengt voor 6 uur UTC op 25 november.

Op 22 november werd KyberSwap, bekend om zijn liquiditeitsoplossing KyberSwap Elastic, het slachtoffer van een hack. De hacker heeft ongeveer $20 miljoen in Wrapped Ether (wETH), $7 miljoen in Wrapped Lido-Staked Ether (wstETH) en $4 miljoen in Arbitrum (ARB) tokens gestolen. De buit werd vervolgens verspreid over meerdere ketens, waaronder Arbitrum, Optimism, Ethereum, Polygon en Base.

“Bitcoin prijs stuitert door $40.000 dit jaar”

De prijs gaat dit jaar door de $40.000 heen nadat Binance met het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geschikt en na de schuldbekentenis van voormalig CEO Changpeng Zhao, zo voorspelt Matrixport-analist Markus Thielen.

De overeenkomst van Binance om $4,3 miljard aan boetes te betalen markeert een van de grootste bedrijfsschikkingen in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Na aftreden als CEO zal Zhao een boete van $50 miljoen betalen en een persoonlijke borgstelling van $175 miljoen. Hij riskeert ook een mogelijke gevangenisstraf van 18 maanden, met een hoorzitting gepland voor 23 februari.


The post Goedemorgen Bitcoin: Lagarde van ECB klaagt over investeringen van zoon in crypto appeared first on Bitcoinmagazine.nl.