Goedemorgen Bitcoin: komt een prijs van $60.000 weer in zicht?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Komt bitcoin deze week onder de $60.000 terecht?

De bitcoin koers oogt de laatste dagen niet heel stabiel. In de nacht van maandag op dinsdag verloor bitcoin ongeveer 5 procent en daarmee enkele duizenden dollars. Vandaag komt de digitale munt binnen op 66.150 dollar en hebben de bulls nog altijd moeite om het momentum te herpakken.

Sinds 24 maart is het aantal wallets met 100 tot 1.000 bitcoin, die we vaak kwalificeren als whales, relatief stabiel gebleven. Het aantal wallets met deze hoeveelheid bitcoin blijft tussen de 13.872 en 13.841 pingpongen. Die stabiliteit suggereert dat grote investeerders momenteel even niet meer kopen.

Whales zijn in principe investeerders die met hun enorme koopkracht de potentie hebben om de koersen behoorlijk te beïnvloeden. Om die reden worden hun activiteiten vaak scherp in de gaten gehouden.

Amerikaanse SEC Vraagt om Reacties op Ethereum ETF’s

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), onder leiding van voorzitter Gary Gensler, heeft een oproep gedaan voor openbare reacties op de voorgestelde spot exchange-traded funds (ETF’s) voor Ethereum (ETH). De SEC heeft aangekondigd dat er een periode van drie weken zal zijn waarin belanghebbenden hun commentaar op deze voorstellen kunnen indienen.

Deze stap komt enkele maanden nadat de SEC bitcoin spot ETF’s goedkeurde, een beslissing die de hoop in de industrie aanwakkerde dat ook Ethereum zou volgen. Analisten zijn minder optimistisch dat de SEC deze keer een vergelijkbare richting zal inslaan. Dit pessimisme volgt op de goedkeuring van bitcoin ETF’s door de SEC, die eerder haar verzet tegen dergelijke aanvragen had opgegeven na een verloren rechtszaak tegen Grayscale. SEC-functionarissen hebben echter benadrukt dat de goedkeuring van bitcoin ETF’s geen precedent schept voor andere crypto-activa, zoals Ether.

Hut8 CEO: “Er zullen dit keer minder miners failliet gaan”

Na de bullmarkt van 2021 werd al snel duidelijk dat bitcoin miners veel te optimistisch over de nabije toekomst waren. Er werden grote risico’s genomen om zoveel mogelijk van de bullmarkt te profiteren, die uiteindelijk eerder stopte dan iedereen verwacht (en vooral gehoopt) had. Als gevolg daarvan gingen er in 2022 veel miners failliet.

Als we Hut 8 CEO Asher Genoot mogen geloven zullen er ditmaal veel minder miners over de kop gaan. Bitcoin miners waren in 2022 simpelweg niet klaar voor de storm die op ze te wachten stond, zo is de conclusie van Genoot tegenover Bloomberg. Er werd volgens hem teveel risico genomen met geleend geld en ook de torenhoge energiekosten waren een verrassing. Dat neemt niet weg dat een goede zakenman weet dat verrassingen bij het leven horen en zeker als je in een volatiele industrie als die van bitcoin mining zit.


The post Goedemorgen Bitcoin: komt een prijs van $60.000 weer in zicht? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.