Goedemorgen Bitcoin: koersen dalen hard

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptomarkt kleurt dieprood, maar analisten zijn niet onder de indruk

Cryptohandelaren benadrukken dat de prijscorrectie van bitcoin “precies is wat de cyclus nu nodig heeft”. Bitcoin is de afgelopen drie maanden ongeveer 20% gedaald, maar cryptohandelaren zijn niet van streek en beweren dat het slechts een routinecorrectie is in de huidige bullmarkt.

“Dit is de 4e correctie van 20% in BTC in 12 maanden…niets nieuws onder de zon,” zegt Raoul Pal, de CEO van Real Vision, in een bericht van 30 april op X. Waarin hij het huidige prijsniveau vergelijkt met toen bitcoin $57,125 zijn all-time high van $75,830.

Datalek bij Bitvavo

Bitvavo is in het nieuws vanwege een datalek. Klanten van de grootste Nederlandse cryptobeurs melden dit op social media en via andere wegen.

Het gaat naar verluidt om persoonlijke gegevens zoals namen, e-mailadressen, de laatste cijfers van telefoonnummers, woonadressen, IBAN’s en recent handelsvolume. Het geld van gebruikers is veilig.

Wel komt er met dit datalek meer informatie vrij over gebruikers van in dit geval Bitvavo. Beurzen en brokers zijn in Nederland verplicht om veel gegevens op te slaan. Dit vergroot het risico op gevoelige datalekken. Bitvavo is verantwoordelijk, maar je kunt ook kijken naar de regels die hen dwingt om dit soort gegevens op te slaan.

Roger Ver opgepakt in Spanje: VS wil $50 miljoen aan belastingen innen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bekendgemaakt dat Roger Ver, een prominente vroege investeerder in Bitcoin is aangeklaagd voor belastingfraude. Ver, die naar verluidt bijna 50 miljoen dollar aan belastingen heeft ontdoken, is in Spanje gearresteerd en wacht mogelijk op uitlevering aan de Verenigde Staten.

De vroege bitcoiner heeft een ietwat twijfelachtige geschiedenis. Tegelijkertijd kun je wel stellen dat hij veel voor de vroege bitcoin movement heeft betekend. De beste man zit momenteel in het verdomhoekje, maar was een van de eerste prominente (media)figuren rondom bitcoin. Niet voor niets stond hij bekend als ‘Bitcoin Jezus’.


The post Goedemorgen Bitcoin: koersen dalen hard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.