Goedemorgen Bitcoin: koers verplettert aandelen, goud en obligaties

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers verplettert aandelen, goud en obligaties

Vanuit de traditionele financiële industrie wordt nog weleens neergekeken op bitcoin en mensen die investeren in de digitale munt. Maar als we naar de prestaties van bitcoin kijken, dan zou het eigenlijk omgekeerd moeten zijn. Vanaf 1 januari 2021 gemeten doet bitcoin het beter dan de Nasdaq, S&P 500, goud en Amerikaanse staatsobligaties.

In een nieuwe tweet kijkt bitcoin-analist Dylan LeClair naar de prestaties van bitcoin ten opzichte van de grote traditionele assets vanaf 1 januari 2021 gemeten. Er lijkt geen asset te vinden die het beter doet dan bitcoin…

CEO van JP Morgan vindt bitcoin voor criminelen: Reacties op ‘hypocriete’ bankdirecteur

Tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse Senaatscommissie voor Bankwezen, Huisvesting en Stedelijke Zaken benoemt hij Bitcoin en andere cryptomunten als voornaamste middel voor criminele activiteiten. Dimon, die sinds 2005 de leiding heeft bij JPMorgan, stelde dat de enige echte toepassing van deze technologieën het faciliteren van criminaliteit, drugshandel, witwassen van geld en belastingontduiking is. Hij suggereerde zelfs dat de overheid het zou moeten afsluiten.

91 procent van alle bitcoin staan op een virtuele winst

Ruim 91 procent van alle bitcoin staan met de huidige koers van ongeveer 44.000 dollar op een virtuele winst. Dat is reden genoeg voor de populaire Nederlandse analist PlanB een tweet te plaatsen om dit feit te delen en zijn gevoelens over deze data te delen.

PlanB zet met deze tweet zijn aluminiumfolie-hoedje op en zegt dat het voelt alsof het nieuws over de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten uitlekt… en dat insiders van de Securities and Exchange Commission (SEC) momenteel inkopen.


The post Goedemorgen Bitcoin: koers verplettert aandelen, goud en obligaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.