Goedemorgen Bitcoin: koers tikt voor het eerst $50.000 aan in 2024

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers schiet door grens van $50.000

De koers van Bitcoin (BTC) bereikt een nieuw hoogtepunt dit jaar: de grens van $50.000 werd voor het eerst gebroken op grote cryptobeurzen.

In de laatste ontwikkelingen rondom Bitcoin zien we de prijs nu rond de $49.810, waarbij elke dollar nu 2.008 satoshi’s waard is. Dit markeert een significante fase voor de cryptocurrency, waarbij de marktkapitalisatie dichtbij de $1.000 miljard komt.

Ondanks de sprong omhoog blijft Bitcoin 27,80% onder zijn all-time high (ATH) van $69.010, vastgesteld op 10 november 2021. Sindsdien zijn er 823 dagen verstreken, een tijdperk dat investeerders en analisten nauwlettend in de gaten houden.

Deutsche Börse en Crypto Finance Bereiden zich Voor op Lancering Cryptobeurs

Deutsche Börse, het moederbedrijf van Crypto Finance, maakt zich op voor de introductie van een institutionele cryptobeurs. Crypto Finance, een dochteronderneming van Deutsche Börse die in 2021 is overgenomen, speelt naar verwachting een sleutelrol in deze ontwikkeling.

Het Duitse filiaal van Crypto Finance heeft onlangs vier licenties ontvangen van de Duitse Federale Financiële Toezichtautoriteit (BaFin), een stap die de weg vrijmaakt voor de lancering van een digitale beurs. Dat is te lezen in een aankondiging.

Deutsche Börse, eigenaar van de Frankfurt Exchange en de Deutsche Börse Xetra digitale beurs, breidt met deze stap zijn invloed in de financiële technologiemarkt uit. De licentieverlening door BaFin aan Crypto Finance volgt op eerdere goedkeuringen en afwijzingen voor prominente spelers in de cryptosector, zoals Binance en Deutsche Bank, en benadrukt de strategische en gereguleerde benadering van Duitsland ten opzichte van de crypto-industrie.

Centrale bankier van Nieuw-Zeeland vindt stablecoins “niet stabiel”

Adrian Orr, de gouverneur van de Centrale Bank van Nieuw-Zeeland, heeft kritiek op stablecoins. Hij stelt dat ze traditionele valuta niet kunnen vervangen en dat ze “niet stabiel zijn”.

Orr deed deze uitspraken tijdens een vergadering van de parlementaire financiële commissie. Orr beschrijft stablecoins als “de grootste verkeerde benamingen” en “oxymorons”. De Nieuw-Zeelander kreeg vragen over het standpunt van de centrale bank over decentrale digitale valuta en stablecoins.

Orr benadrukte dat de stabiliteit van stablecoins twijfelachtig is en afhankelijk is van de financiële gezondheid van de entiteiten die de tokens dekken.


The post Goedemorgen Bitcoin: koers tikt voor het eerst $50.000 aan in 2024 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.