Goedemorgen Bitcoin: koers schiet verder omhoog

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bestuurder van grote cryptobeurs enthousiast over aankomende regels in Europa

Eric Anziani, de president van Crypto.com, spreekt zijn enthousiasme uit over de implementatie van de MiCA-wetgeving, die vanaf 2024 het pad effent voor cryptocurrency-beurzen om hun activiteiten in Europa uit te breiden. Deze wetgeving belooft een gestandaardiseerde regelgeving binnen het continent, waardoor de huidige hindernissen veroorzaakt door versnipperde regels en regelgevingen worden weggenomen.

Anziani wijst op de complexiteit en de uitdagingen waar beurzen momenteel mee te maken krijgen door de gefragmenteerde aard van de Europese markt. “Europa biedt enorme kansen, maar de verscheidenheid aan regelgeving maakt het lastig. Met MiCA aan de horizon kunnen we uitkijken naar een meer gestroomlijnde aanpak,” legt hij uit.

Bitcoin koers voorbij $46.000 na historisch hoogtepunt S&P 500

Bitcoin waagt opnieuw een poging om de hoogtepunten van januari 2024 te overstijgen. De bulls zijn erin geslaagd om de bitcoin koers van 46.000 dollar te doorkruisen na een historisch hoogtepunt voor de Amerikaanse S&P 500 (aandelenindex).

De koersbeweging van bitcoin komt op hetzelfde moment als een historische koersexplosie voor de S&P 500. Voor het eerst raakte de belangrijkste aandelenindex namelijk het niveau van 5.000 punten.

“Sinds het dieptepunt van 27 oktober is de S&P 500 nu met ongeveer 900 punten gestegen”, aldus The Kobeissi Letter op Twitter.

Janet Yellen roept op tot meer crypto-regulering en AI-bewustzijn

In haar jaarverslag vraagt de Amerikaanse minister van Financiën het Congres om ‘gaten’ in de federale regelgeving voor digitale activa te dichten. Minister van Financiën Janet Yellen dringt er bij de Amerikaanse wetgevers op aan om wetgeving aan te nemen die cryptocurrency’s en stablecoins reguleert. Ze getuigt dat de snel groeiende digitale activasector toenemende risico’s voor de financiële stabiliteit met zich meebrengt.

Haar optreden voor de Senaatscommissie voor Bankenhuisvesting en Stedelijke Zaken was om het jaarverslag van de Financial Stability Oversight Council, opgericht na de mondiale financiële crisis van 2008, uit te brengen.

“De raad richt zich op digitale activa en de daarmee samenhangende risico’s. Zoals het runnen van crypto-activaplatforms en stablecoins, potentiële kwetsbaarheden als gevolg van de volatiliteit van de prijzen van crypto-activa. En platforms die handelen buiten of in strijd met de toepasselijke wet- en regelgeving.” Yellen vertelt het aan de commissie. “Het Congres moet wetgeving aannemen om te voorzien in de regulering van stablecoins en van de spotmarkt voor crypto-activa die geen effecten zijn.”


The post Goedemorgen Bitcoin: koers schiet verder omhoog appeared first on Bitcoinmagazine.nl.