Goedemorgen Bitcoin: Koers schiet door $44.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Lugano accepteert nu bitcoinbetalingen voor gemeentebelastingen

Inwoners van de Zwitserse stad Lugano kunnen hun gemeentebelastingen met cryptocurrency’s betalen. De stad maakte op 5 december officieel bekend dat de lokale overheid nu cryptobetalingen accepteert voor belastingen en alle andere “community fees”.

Het gaat per direct in, wat betekent dat inwoners van Lugano nu met bitcoin en de grootste stablecoin USDT kunnen betalen. Het gaat via een geautomatiseerd proces van het Zwitserse Bitcoin Suisse.

Phoenix is eerste beursgenoteerde bitcoin miner in Midden-Oosten

Mining bedrijf Phoenix Group is beursgenoteerd aan de Abu Dhabi Securities Exchange (ADX). Daarmee is het nu het eerste bedrijf in zijn soort die in het Midden-Oosten op de beurs te verhandelen is.

De aandelenkoers van Phoenix Group opende op 5 december op 2,25 dirham ($0,60). Binnen no-time steeg de koers met liefst 50% gestegen ten opzichte van de introprijs van 1,50 dirham ($0,41), die in de IPO-prospectus stond.

88% van alle bitcoin staat weer op winst

Door de koersstijging staan er steeds meer bitcoiners weer op winst.

Volgens data van IntoTheBlock staan om precies te zijn 88% van alle BTC op alle adressen voor een lagere prijs ontvangen. 1% heeft zijn sats rond de huidige koers ontvangen terwijl de resterende 11% nog op verlies staat.

Dit zijn de bitcoin die in de bullmarkt van 2021 zijn aangekocht. Bitcoin stond namelijk 7% van zijn bestaan nog boven de huidige prijsniveaus, zoals onderstaande grafiek van Look Into Bitcoin laat zien.

Bitcoin prijs schiet door $44.000

De prijs van bitcoin is vandaag door de $44.000 geschoten. Dat is het hoogste punt van de koers sinds april 2022. De koers is sinds 14 oktober met ruim 50% gestegen. Over het hele jaar genomen gaat het om ruim 150%.

Een aantal factoren spelen een rol. De waarschijnlijke komst van een bitcoin exchange traded fund (ETF) in Amerika zet de poort open naar nog meer beleggers die exposure krijgen in bitcoin.

Het lijkt volgens goed ingevoerde analisten een kwestie van tijd voordat een ETF wordt goedgekeurd. Die goedkeuring door de Amerikaanse toezichthouder SEC moet dan ergens in het voorjaar van 2024 gaan plaatsvinden.

Daarnaast wil mogelijk de Amerikaanse centrale bank het rentebeleid weer wat versoepelen, kortom de rente verlagen. Een lagere rente betekent dat geld goedkoper wordt om te circuleren en dat is historisch gezien gunstig voor bitcoin en andere ‘risicovolle’ assets zoals techaandelen en edelmetalen.

Ook wordt bitcoin met de halving een stuk schaarser. In plaats van 6,25 bitcoins per block, ontvangen miners 3,125 btc per block. Minder nieuwe supply (450 bitcoins per dag in plaats van 900 bitcoins per dag) betekent dat er bij een toenemende vraag ‘prijsschokken’ kunnen optreden.

 

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Koers schiet door $44.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.