Goedemorgen Bitcoin: Koers maakt zich op voor stijging naar $80.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcointbijt.

Cryptobaas Sam Bankman Fried moet 25 jaar de cel in

Sam Bankman Fried, de gevallen topman van de failliete cryptobeurs FTX, is veroordeeld tot 25 jaar celstraf.

Bankman-Fried is in december 2022 aangeklaagd wegens onder meer: samenzwering tot plegen van fraude via elektronische communicatie, effectenfraude, witwassen van geld en schendingen van de wet op de campagnefinanciering. De destijds 30-jarige zou miljoenen investeerders hebben bedrogen door middel van ingewikkelde crypto-constructies op zijn eigen beurs FTX. Zo zijn er massaal klantengelden misbruikt door SBT en zijn team.

In november 2023 is SBF aangeklaagd met een maximale 115 jaar gevangenisstraf. Nu heeft de rechter hem veroordeeld tot 25 jaar cel.

BlackRock’s Bitcoin ETF overtreft verwachtingen met $17 miljard onder beheer, Larry Fink “zeer optimistisch”

Larry Fink is aangenaam verrast dat beleggers de spot bitcoin exchange traded funds aan het ontdekken zijn. Hij is ook “zeer optimistisch” over de lange termijn toekomst van bitcoin. Dat zegt de CEO van BlackRock in een interview met Fox Business.

BlackRock is de beheerder van het IBIT ETF fonds, die bitcoins moeten kopen om aandelen van dit fonds te kunnen aanbieden. Samen met Fidelity hebben ze in zeer korte tijd heel veel bitcoins gekocht, met de stijgende prijs tot gevolg. Hij zegt onder meer: “IBIT is de snelst groeiende ETF in de geschiedenis van ETF’s. Niets heeft zo snel activa verworven als IBIT in de geschiedenis van ETF’s.”

Bitcoin Stabiliseert Boven $70.000: Opmaak Voor Stijging Naar $75.000-$80.000

De Bitcoin koers heeft zich de laatste dagen opvallend goed boven de $69.000 weten te houden, een prijsniveau dat eerder nog als weerstand diende. Onlangs is het ons gelukt om de trend op kortere termijnen weer bullish om te buigen. Dit roept de vraag op: staan we aan de vooravond van een nieuwe stijging richting $75.000 en hoger?

Momenteel is dit dus verre van het geval, dus richten we ons op het bereiken van een nieuw all-time high ergens in de nabije toekomst, op korte termijn. En we houden rekening met de mogelijkheid dat de (tijdelijke) top veel hoger kan zijn dan de meeste mensen verwachtten. Dit is tenslotte wat alle tijdsbestekken ons op dit moment vertellen.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Koers maakt zich op voor stijging naar $80.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.