Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt nieuw record

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuwe all-time high voor bitcoin (BTC), koers door $69.000

Bitcoin heeft een nieuwe all-time high neergezet! Het hoogste punt op de Bitstamp grafiek is momenteel $69.210. Daarmee is de koers boven het oude record van $69.010 geraakt uit november 2021. Dat is inmiddels 854 dagen geleden.

Al eerder wist bitcoin nieuwe records te breken: een hogere koers in euro’s en ponden en een hogere marktkapitalisatie dan ooit tevoren. Maar nu ligt ook de dollarkoers op het hoogste punt ooit. De memes op X worden weer getoond.

Storingen Binance en Coinbase veroorzaakt door Handelaars met Algoritmes

Recente storingen bij de grootste gecentraliseerde cryptobeurzen, Binance en Coinbase, worden hoofdzakelijk veroorzaakt door de toegenomen activiteiten van algoritmische handelsbedrijven.

Dat zegt Ivo Crnkovic-Rubsamen, de chief strategy officer bij dYdX, die in een interview aangeeft dat de snelle prijsbewegingen en groeiende interesse van retailbeleggers leiden tot een enorme toename van orderplaatsingen en annuleringen door deze bedrijven​​. Dat vertelt de analist in gesprek met Cointelegraph.

Storingen bij piekbelasting zijn niets nieuws. Bij veel digitale ondernemingen zien we dit. Van de games-industrie bij een nieuwe release tot aan dus cryptobeurzen.

MicroStrategy gaat $600 miljoen aan particuliere obligaties verkopen, een deel gaat naar bitcoin (BTC)

MicroStrategy heeft aangekondigd dat het $600 miljoen aan bedrijfsobligaties met een vervaldatum in 2030 gaat aanbieden. Met deze zet wil het Amerikaanse bedrijf nieuw geld aantrekken om nog meer bitcoin (BTC) te kopen.

MicroStrategy heeft zijn plannen aangekondigd om de netto-opbrengst van de verkoop van de obligaties te gebruiken om extra bitcoin aan te kopen en voor algemene bedrijfsdoeleinden. Onder bepaalde voorwaarden kan MicroStrategy vanaf 22 maart 2027 alle of een deel van de obligaties tegen contanten terugkopen. Obligatiehouders hebben het recht om MicroStrategy te verplichten alle of een deel van hun obligaties tegen contanten terug te kopen op 15 september 2028.


The post Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt nieuw record appeared first on Bitcoinmagazine.nl.