Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim 2 jaar boven de grens van $60.000.

De marktkapitalisatie van Bitcoin blijft indrukwekkend met een huidige waarde van $1,2 biljoen. Dit getal weerspiegelt de totale marktwaarde van alle bitcoin in omloop en is een cruciale indicator voor de gezondheid van de cryptomarkt. Ondanks de huidige positie, is Bitcoin nog steeds verwijderd van zijn hoogste punt aller tijden (ATH) van $69.010, bereikt op 10 november 2021.

Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale meetellen verzamelden de Spot Bitcoin ETFs vanaf de lancering al 746.831 bitcoin. Op maandag kwamen daar nog eens 9.534 bitcoin bij. Als gevolg van die enorme instromen begint de bitcoin koers te stijgen, omdat de vraag momenteel veel groter is dan het aanbod (schaarste).

“Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De spread van de financieringstarieven is ingestort, wat duidt op een grotere bereidheid van handelaren om verder te speculeren met deze cryptovaluta.

De funding rate is uit te leggen als het rentetarief dat periodiek wordt betaald tussen long- en short-posities. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de prijs van het futurescontract overeenkomt met de spotprijs. Als de marktprijs van het futurescontract boven de spotprijs ligt, zijn de long-posities aan de beurt om short-posities te financieren. Als de marktprijs onder de spotprijs ligt, geldt het andersom: short-posities financieren de long-posities.


The post Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.