Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

 

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van BTC kwam voor het eerst in lange tijd boven de grens van $53.500 uit.

Dit is een niveau dat we niet meer gezien hebben sinds december 2021. Deze plotselinge stijging heeft ervoor gezorgd dat bijna $200 miljoen aan beleggingsposities zijn geliquideerd, waarbij vooral beleggers die op een daling hadden ingezet met futures, hard geraakt werden.

X-account MicroStrategy gehackt, $440.000 buit gemaakt van slachtoffers

Het X-account van MicroStrategy is slachtoffer geworden van een aanval. Een vooralsnog onbekende hacker plaatste links naar een neppe Ethereum-token-airdrop. In de tweet werd de “$MSTR”-token gepromoot.

Volgens analisten loopt de schade al op tot een bedrag van meer dan $440.000. ZachXBT heeft de on-chain geldstromen gevolgd en daarmee ook het (vermoedelijke) adres van de hacker gevonden.

MicroStrategy is het business intelligence-bedrijf van Michael Saylor dat in 2020 in bitcoin stapte. Het kocht sindsdien al 190.000 BTC uit de markt ter waarde van bijna $10 miljard. Het moet niets hebben van alternatieve cryptovaluta.

Australiër krijgt $650.000 op rekening bij cryptobeurs gestort en is nu spoorloos

Een Australische man is van de aardbodem verdwenen nadat hij naar verluidt meer dan een half miljoen dollar had ontvangen. Cryptoplatform Rhino Trading voegde per ongeluk een extra nul aan zijn rekening toe. De man profiteerde optimaal en ging er met een paar honderdduizend dollar vandoor.

ABC Report noemt de man bij de volgende naam: Kow Seng Chai. Hij zou naar verluidt honderdduizenden dollars in zijn zak gestoken. In plaats dat er $99.500 AUD op z’n cryptoaccount werd bijgeschreven, werd dit ineens (ten onrechte) $995.000 AUD. Omgerekend is dat $652.316.


The post Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogste punt sinds december 2021 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.