Goedemorgen Bitcoin: Is jouw Bitcoin Straks Goud Waard? Aanbodtekort Dreigt!

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcointbijt.

Dit Signaal Duidt op een Potentiële Prijsverhoging van Ethereum

In een periode waarin de prijs van ethereum een tijdelijke dip doormaakt, is er een opvallende trend zichtbaar die wijst op mogelijke langetermijngevolgen voor de waarde van de munt. Analisten en beleggers letten goed op de toename van whale transacties op de blockchain van ethereum, vooral bij grote wallets die ethereum houden. Dit wordt gezien als een mogelijke aanwijzing voor de toekomstige prijsrichting van de cryptocurrency.

De toename van de activiteit van whales wordt door sommige analisten gezien als een positief teken voor de langetermijnprijstrends van ethereum. Crypto analist Ali merkt op X op dat ondanks de recente prijscorrectie van ethereum, de toename van ethereum whale transacties een goed teken is voor toekomstige prijsbewegingen. Historisch gezien wordt whale ctiviteit geassocieerd met belangrijke prijsbewegingen, waarbij grote transacties vaak wijzen op institutionele interesse of accumulatie.

Hoe Warren Buffett, Bitcoin-scepticus, onverwacht miljoenen verdient aan crypto!

Warren Buffett, bekend om zijn kritiek op bitcoin en andere cryptocurrencies, ziet zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway profiteren van de activaklasse die hij vaak bekritiseerd heeft. Ondanks zijn bedenkingen heeft Berkshire Hathaway een aanzienlijke investering gedaan in Nu Holdings, een Braziliaans fintechbedrijf dat in 2022 een platform voor het verhandelen van cryptocurrencies lanceerde, genaamd Nucripto. Zouden deze stijgingen de mening van Warren Buffett over crypto kunnen veranderen?

Buffetts afkeer van bitcoin is goed gedocumenteerd. In een interview uit 2018 zei hij dat cryptocurrencies in wezen niets produceren en dat hun waarde alleen afhangt van de bereidheid van iemand anders om een hogere prijs te betalen.

“Als je me vertelde dat je alle bitcoin in de wereld bezit en je bood het mij aan voor $25, zou ik het niet nemen, wat zou ik ermee doen? Ik zou het op de een of andere manier aan jou terug moeten verkopen. Het gaat niets doen,” zei Buffett.

Is jouw Bitcoin Straks Goud Waard? Aanbodtekort Dreigt!

Bitcoin staat op het punt een tekort aan aanbod te ervaren, vooral door de introductie van spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, volgens het “Weekly Crypto Report” van CryptoQuant. Deze toename in vraag, samen met een afnemende voorraad, zal waarschijnlijk leiden tot een grote verschuiving in de markt van bitcoin. Maar hoe komt dit tekort in aanbod van bitcoin precies?

De analyse van CryptoQuant benadrukt een zorgwekkende trend van afnemende verkoopzijde liquiditeit. Het rapport merkt op: “De recordvraag naar bitcoin in combinatie met afnemende verkoopzijde liquiditeit heeft ertoe geleid dat de liquide voorraad van bitcoin is gedaald tot het laagste ooit in termen van vraagmaanden.”

Momenteel wordt geschat dat de voorraad aan de verkoopzijde slechts ongeveer twaalf maanden aan de groeiende vraag kan voldoen. Deze analyse richt zich op “accumulerende adressen”, dit zijn portefeuilles die geen uitgaande transacties hebben gemaakt, wat suggereert dat de daadwerkelijke vraag nog hoger kan zijn.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Is jouw Bitcoin Straks Goud Waard? Aanbodtekort Dreigt! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.