Goedemorgen Bitcoin: Hong Kong zet in op crypto spot ETF’s

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hong Kong zet in op crypto spot ETF’s

Terwijl iedereen reikhalzend naar de Verenigde Staten uitkijkt vanwege de aanstaande bitcoin ETF, is men in Hong Kong eenzelfde trucje aan het uithalen. Deze speciale bestuurlijke regio begint met voorbereidingen om de weg vrij te maken voor spot crypto ETF’s. De financiële toezichthouder heeft vandaag aangekondigd dat het bereid is om dergelijke aanvragen te accepteren.

In een gezamenlijke verklaring geven zowel de Securities and Futures Commission (SFC) en de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) aan dat ze hun beleid willen herzien. De HKMA is de centrale bank van de regio.

Dit is een GIGANTISCH probleem voor de bitcoin koers

De bitcoin koers blijft verbazen en handelt op het moment van schrijven weer boven de 44.000 dollar. Dat lijkt allemaal het gevolg van de hype omtrent de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, die op het punt van lanceren zouden staan. De onderstaande grafiek leert ons echter dat het nog VEEL te vroeg is om al over een “zachte landing” en een nieuwe bullmarkt te spreken voor bitcoin en de rest van de financiële markt.

Het Congres van El Salvador heeft op donderdag 21 december groen licht gegeven voor een migratiewet, zo schrijft Reuters. Het maakt een versneld staatsburgerschap mogelijk voor buitenlanders die bitcoin in het land investeren.

Het gaat om ‘donaties’ aan initiatieven rondom voor sociale en economische ontwikkelingen van de overheid. Woensdagavond is er in het Congres over het plan gestemd. Het is niet gespecificeerd welk bedrag deze donatie moet zijn.

Niet geheel onverwacht kreeg het de steun van de partij van Nayib Bukele, de president van El Salvador. Zijn partij genaamd Nuevas Ideas stemde voor. De nieuw aangenomen wet zal naar verwachting in de komende dagen van kracht worden.


The post Goedemorgen Bitcoin: Hong Kong zet in op crypto spot ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.