Goedemorgen Bitcoin: halving over ~100 dagen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De bitcoin halving gebeurt alweer over ongeveer 100 dagen

Het enthousiasme in de cryptomarkt is weer helemaal terug. Niet alleen vanwege de verwachte goedkeuring van de eerste bitcoin ETF in de Verenigde Staten, maar ook omdat de halving steeds dichterbij komt.

Met een aantal grove schattingen, is de halvering van de block subsidie nu zo’n 100 dagen van ons verwijderd! Elke 210.000 blocken gebeurt er in bitcoin iets bijzonders: het wordt extra schaars. Omgerekend is dat iedere vier jaar.

Hoewel iedereen weet dat er maximaal 21 miljoen bitcoins zullen bestaan, komen deze geleidelijk in omloop. 50% in de eerste jaren tussen 2009 en 2012, vervolgens 25% erbij tussen 2012 en 2016. Als je doorrekent, voel je hem misschien wel aankomen: 2024 is het weer zo ver.

VanEck Wil 5% van Winst van Bitcoin ETF Doneren aan Ontwikkelaars

VanEck, een vooraanstaande investeringsmaatschappij, staat klaar om vol in te zetten op hun Bitcoin ETF. Hun plan om een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten uit te geven, wacht momenteel op goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Dit initiatief, gekoppeld aan een intensieve marketingcampagne, markeert een significante stap voorwaarts in de acceptatie van Bitcoin in de reguliere financiële sector. Net als vele andere partijen wil VanEck een marktaandeel pakken.

Naast marketing is er ook concrete steun aan de ontwikkelaars rondom bitcoin. VanEck heeft een initiële donatie van $10.000 gemaakt aan Bitcoin Brink, een organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van Bitcoin Core ontwikkelaars. Belangrijker nog, ze hebben toegezegd om, als hun Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, 5% van de winsten voor ten minste tien jaar te doneren aan deze ontwikkelaars.

Marathon Digital breekt record en mijnt 1.853 bitcoin in december

Marathon Digital wist in december 2023 het gigantische aantal van 1.853 bitcoin uit de digitale mijnen te trekken. Daarmee verbreekt het zijn eigen record en gaat het met veel vertrouwen het nieuwe jaar in. Dit getal vertegenwoordigt een stijging van 56 procent ten opzichte van november 2023 en een stijging van 290 procent ten opzichte van december 2022.

“Wij geloven dat dit het hoogste maandelijkse aantal voor een beursgenoteerde bitcoin miners ooit is”, aldus Marathon Digital in de persverklaring.

Marathon Digital gaat Core Scientific voorbij

Met deze score gaat Marathon Digital de concurrentie van Core Scientific voorbij. Die claimden in januari 2023 1.527 bitcoin geproduceerd te hebben en daarmee het record in handen te houden.


The post Goedemorgen Bitcoin: halving over ~100 dagen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.