Goedemorgen Bitcoin: hacker gebruikt Magic The Gathering om geld wit te wassen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Voormalig Binance-topman Changpeng Zhao Moet in VS Blijven tot Strafzitting in 2024

Changpeng Zhao, de ex-topman van Binance, moet in de Verenigde Staten blijven tot zijn strafzitting in februari. Zo besliste de Amerikaanse districtsrechter Richard Jones.

Deze beslissing komt volgens Reuters na een eerdere toestemming voor Zhao om terug te keren naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij woonachtig is, voor zijn strafzitting in februari.

Vorige maand stemde Binance Holdings in met het betalen van meer dan $4,3 miljard en bekende schuldig te zijn aan het overtreden van Amerikaanse antiwitwas- en sanctiewetten. Zhao bekende ook schuld en kijkt aan tegen een maximale gevangenisstraf van 18 maanden volgens de federale richtlijnen, waarbij hij ermee instemde niet in beroep te gaan tegen een straf van die lengte.

‘Cryptohacker uit 2021 gebruikt Magic The Gathering om geld wit te wassen’

Volgens de pseudonieme blockchain speurder ZachXBT, heeft de hacker die in 2021 het DeFi-platform Uranium Finance heeft gehackt, mogelijk een ongebruikelijke methode gebruikt om de gestolen fondsen wit te wassen: door handel in “Magic: The Gathering” (MTG) kaarten.

ZachXBT onthulde dat de hacker, na het uitvoeren van de exploitatie, een aanzienlijk bedrag van 11.200 ETH in stappen van 100 ETH uit de Tornado Cash mixdienst heeft opgenomen. Deze ETH werd vervolgens omgezet in wrapped ETH (WETH), overgezet naar een nieuwe adres, omgewisseld voor USDC, en een deel hiervan werd gebruikt voor de aankoop van MTG-kaarten. Bovendien werden delen van de fondsen gestort op gecentraliseerde beurzen zoals Kraken, Bitpay en Coinbase.

VS, Zuid-Korea en Japan praten samen over grootschalige cryptodiefstal

De nationale veiligheidsadviseurs van de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan hebben onlangs in Seoul samengezeten om de diefstal van cryptocurrency’s door Noord-Korea te bespreken. Deze diefstallen steunen vermoedelijk de nucleaire en ballistische raketprogramma’s van het land. Jake Sullivan van de VS, Cho Tae-yong van Zuid-Korea en Takeo Akiba van Japan richtten zich op de activiteiten van Noord-Korea, ook bekend als de Democratische Volksrepubliek Korea (DPRK).


The post Goedemorgen Bitcoin: hacker gebruikt Magic The Gathering om geld wit te wassen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.