Goedemorgen Bitcoin: Grayscale blijft leeglopen, dit kleine landje zet vol in op mining

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grayscale ziet recorduitstroom uit Bitcoin ETF maar blijft optimistisch ondanks concurrentie

Grayscale’s Bitcoin ETF ziet recorduitstroom, maar het bedrijf blijft optimistisch en rolt zelfs nieuwe strategieën uit. Grayscale’s Bitcoin ETF kampt met een aanzienlijke uitstroom. Sinds de overgang van een gesloten fonds naar een Bitcoin ETF in januari, heeft het een record van $15 miljard aan uitstroom gezien. Het bezit van Grayscale is gereduceerd tot 328.012 BTC, of $22,6 miljard tegen de huidige koers.

Dagelijks verliest het fonds gemiddeld 5.092 BTC. Als dit doorgaat, zijn de bitcoinreserves van Grayscale op tegen 8 juli. Echter, de snelheid van de uitstroom is afgenomen, met recentelijk slechts $75 miljoen aan uitstroom. Dat wijst op een mogelijke vertraging in de terugtrekkingen.

Bhutan is van plan om in 2025 fors te gaan opschalen met bitcoin mining

Het piepkleine Aziatische landje Bhutan is van plan zijn bitcoin mining plannen verder op te schroeven. Volgens Bloomberg zijn de investeringstak van Bitdeer Technologies Group en Bhutan van plan om uit te breiden.

Druk Holding & Investments werkt samen met Bitdeer om de mining farms in het land te verdrievoudigen. Bitdeer is een aan de Nasdaq beursgenoteerd bedrijf.

Chief Business Officer van Bitdeer, Matt Linghui Kong, vertelt aan Bloomberg dat de verbeteringen er voor zullen zorgen dat de rekenkracht van het koninkrijk in de Himalaya zal verdubbelen. Bhutan zou momenteel in totaal 600 megawatt aan capaciteit hebben. Het opschalen moet allemaal in de eerste helft van 2025 gaan gebeuren.

Dat Bhutan met bitcoin mining bezig was, was lange tijd onbekend; totdat er ineens informatie naar buiten kwam tijdens de faillissementsprocedure van FTX. Sindsdien heeft het meerdere malen (via partnerbedrijven) publiekelijk bekend gemaakt hoe het er voor staat.

Altcoins schieten omlaag ten opzichte van bitcoin

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe constateert dat altcoins het momenteel zwaar hebben met de sterke prestaties van bitcoin. Veel altcoins staan zwaar in het rood ten opzichte van bitcoin. “Altcoins zijn 50 tot 70 procent gedaald in hun bitcoin-handelsparen. Dat is een kans om jezelf goed te positioneren”, zo is de mening van Van de Poppe.

Volgens de analist hebben altcoins nog voldoende ruimte om te groeien, ondanks de recente periode van consolidatie. “De market cap voor altcoins zag een correctie, die uiteindelijk leidt tot kansen om de dip te kopen”, zo vertelt de analist.


The post Goedemorgen Bitcoin: Grayscale blijft leeglopen, dit kleine landje zet vol in op mining appeared first on Bitcoinmagazine.nl.