Goedemorgen Bitcoin: Grayscale Bitcoin ETF loopt nog altijd verder leeg

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

“GBTC verliest $358 miljoen aan bitcoin, maar ellende is bijna voorbij”

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF verloor gisteren opnieuw voor 358 miljoen dollar aan bitcoin, maar volgens ETF-expert Eric Balchunas is de ellende van de uitstromen bij Grayscale bijna voorbij. Sinds maandag zien we de uitstromen bij Grayscale langzaam vertragen, maar dat hebben we eerder gedacht tijdens de levenscyclus van de ETF.

Voor bitcoin is het natuurlijk lastig om zijn bullish momentum door te zetten tegen de achtergrond van deze enorme uitstromen bij de ETF van Graysacle.
In totaal komt de uitstroom voor Grayscale deze week al op 1,8 miljard dollar uit. Verder boekten alle ETFs bij elkaar al vier achtereenvolgende dagen van negatieve uitstromen.

Twee leidinggevenden Binance nog steeds vast in Nigeria, ondanks verstreken detentiebevel

De saga rondom Binance-werknemers die in Nigeria vast zitten gaat door. Ondanks het verstrijken van hun detentiebevel, raakt Nadeem Anjarwalla verstrikt in een juridisch moeras in het land.
Anjarwalla is een leidinggevende bij Binance. Hij werd onlangs opgepakt omdat de lokale autoriteiten met de vingers wijzen naar de cryptobeurs. Ze vinden dat Binance mede-verantwoordelijk is voor de devaluatie van de naira en kapitaaluitstroom van ruim $20 miljard. Bij aankomst in Nigeria werd Anjarwalla vastgezet.
Doorgaans worden aanhoudingsbevelen voor een bepaalde periode uitgevaardigd, waarna de autoriteiten verlengingen moeten aanvragen. Indien dit niet gebeurt, is de detentie onrechtmatig. In deze zaak vaardigde de rechtbank van Abuja een detentiebevel van 14 dagen uit. Het liep op 12 maart af.

Amerikaanse overheid chat nog $3 tot $5 miljard te krijgen van FTX

Er zijn nieuwe claims ingediend door de Amerikaanse overheid in de richting van de failliete cryptobeurs FTX. Het komt er op neer dat er naar verwachting nog tussen de $3 en $5 miljard moet worden afgedragen. De claim is onder voorbehoud van wijzigingen en onderhandelingen met de betrokken autoriteiten.

De Amerikaanse rechtbank voor het zuidelijke district van New York stelde dat het totale bedrag nog even onzeker blijft. Maar de kern is: het gaat om achterstallige belastingen die nog gevorderd moeten worden.
Zodra alle overheids- en belastingvorderingen zijn betaald, kunnen de debiteuren de resterende tegoeden gebruiken om uit te keren aan aandeelhouders.

In overeenstemming met de prioriteiten van de Chapter 11 faillissementsprocedure, worden FTX-klanten, kredietverstrekkers van Alameda Research, administratieve kosten en niet-overheids vorderingen uitbetaald vóór eventuele openstaande resterende vorderingen.


The post Goedemorgen Bitcoin: Grayscale Bitcoin ETF loopt nog altijd verder leeg appeared first on Bitcoinmagazine.nl.