Goedemorgen Bitcoin: ‘Gigantische stijging in vraag naar bitcoin de komende 10 jaar’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcointbijt.

Directeur Binance Nigeria ontsnapt uit gevangenis, verdacht van belastingontduiking

De Nigeriaanse autoriteiten onderzoeken hoe een gevangen genomen directeur van Binance Nigeria is gevlucht met een vals paspoort. Dat meldt een lokaal nieuwsmedium. In andere nieuwsberichten is te lezen dat de Nigeriaanse regering strafrechtelijke procedures tegen de beurs is gestart wegens belastingontduiking. Volgens lokale media zijn de aanklachten vandaag (maandag) ingediend bij het Federale Hooggerechtshof in Abuja.

Binance-directeur Nadeem Anjarwalla en zijn collega Tigran Gambaryan zijn enkele weken in een pension in Abuja, de hoofdstad van Nigeria, vastgehouden. Anjarwalla zou echter op vrijdag 22 maart uit detentie zijn gevlucht nadat hij naar een nabijgelegen moskee was gebracht voor het gebed.

Rijke investeerder: ‘Gigantische stijging in vraag naar bitcoin de komende 10 jaar’

SkyBridge Capital oprichter Anthony Scaramucci is optimistisch over de vraag naar bitcoin de komende jaren. In een nieuw interview tijdens de Bitcoin Investor Day conferentie in New York, zegt Scaramucci dat de grote vermogensoverdracht van baby boomers naar de jongere generatie bullish is voor bitcoin

Volgens de Wall Street veteraan zijn het vooral jonge investeerders die al “veel bitcoin bezitten” terwijl ouderen slechts “een klein beetje” bitcoin hebben. Dat suggereert volgens hem dat de vraag naar bitcoin zal stijgen, omdat nieuwe investeerders zich voor de race aanmelden.

Bitcoin nog niet zo populair via Google als in 2021, Nederland staat in top 5 qua interesse

De bitcoin koers breekt records, maar toch is er nog minder hype dan in 2021. Dat blijkt uit data van Google.

In onderstaande grafiek zie je de grafieken de interesse op Google weergeven in de zoektermen bitcoin en crypto in Nederland. Ondanks de recente stijgingen en hoge prijspunten, zijn we nog niet op het punt van de gekte in 2021. In die tijd tikte de koers een prijs rond $69.000 aan op de grote cryptobeurzen. Inmiddels ligt de recordprijs hoger ($73.970). De zoekopdrachten via Google zijn een goede indicatie voor de interesse van mensen in bepaalde zaken.


The post Goedemorgen Bitcoin: ‘Gigantische stijging in vraag naar bitcoin de komende 10 jaar’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.