Goedemorgen Bitcoin: gesprekken over ETF, VanEck claimt ticker ‘HODL’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerika heeft nieuwe bedreiging en dat is bitcoin, aldus Elizabeth Warren

Anti-crypto senator Elizabeth Warren heeft een volgende tirade losgelaten over bitcoin en crypto. Volgens haar vormt de crypto-industrie een nieuwe bedreiging voor Amerika. Die uitspraken komen daags na die van JPMorgan CEO Jamie Dimon, die de volledige industrie zou afsluiten als hij het voor het zeggen zou hebben.

Volgens Warren wordt crypto gebruikt voor het financieren van terrorisme en de handel in drugs. Wat ze even vergeet is dat de Amerikaanse dollar nog altijd VERREWEG de grootste facilitator is als het om dit soort zaken gaat.

Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over een spot bitcoin ETF. Een Bitcoin ETF maakt het mogelijk voor beleggers om in Bitcoin te investeren via een traditioneel beursgenoteerd fonds, waarbij het fonds fysiek Bitcoin bezit namens de investeerders.

Volgens The Block lag de nadruk tijdens de vergadering met de SEC op de voordelen van een dergelijke ETF. Een fysieke ETF, waarbij het fonds echte Bitcoin bezit, kan helpen de handel te stroomlijnen en de liquiditeit te verbeteren. Dit kan leiden tot een meer stabiele en betrouwbare prijsvorming voor Bitcoin op de financiële markten.

VanEck: bitcoin kan in 2024 een enorme instroom van $2,4 miljard zien

VanEck voorspelt dat er $2,4 miljard stroomt naar Bitcoin ETF’s in 2024 en verwacht recordhoogtes en grote veranderingen op de cryptomarkt.

Een groot investeringsbedrijf, VanEck, heeft een verrassende voorspelling gedaan. Ze voorspellen een enorme instroom van $2,4 miljard in Bitcoin ETF’s (fondsen gekoppeld aan Bitcoin) begin 2024. Dit komt door de verwachtingen van de eerste echte Bitcoin ETF’s, die de cryptomarkt kunnen veranderen. Mensen tonen meer interesse in activa zoals bitcoin, die de Amerikaanse overheid niet gemakkelijk kan controleren.

Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit een amendement (S-1) dat de vermogensbeheerder heeft ingediend bij de Amerikaans Securities and Exchange Commission (SEC). Het is alweer het vijfde amendement van VanEck, dat al jaren lang probeert om een bitcoin ETF in de markt te zetten.

De filing geeft nog geen duidelijkheid over het type bitcoin spot ETF. Je kunt er namelijk op twee manieren voor zorgen dat de prijs van het aandeel gelijk loopt met de prijs van bitcoin zelf: cash-created en in-kind aandelen.

Het lijkt er steeds meer op dat iedereen beide opties in zijn S-1-programma’s zal laten staan. De goedkeuringen op basis van het 19b-4-formulier zou echter alleen cash-created ETF’s toe. Maar volgens James Seyffart kan ook deze standaard de komende tijd nog worden aangepast.

De ETF gebruikt vier tickers: HODL, HODL.IV, HODL.NV en HODL.SO. Dit gaat respectievelijk om de marktprijs die te verhandelen is (HODL), een indicatie van de intraday handelsprijs (IV), de prijs aan het eind van de dag (NV) en het aantal uitstaande aandelen (SO).


The post Goedemorgen Bitcoin: gesprekken over ETF, VanEck claimt ticker ‘HODL’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.