Goedemorgen Bitcoin: geruchten over ETF voor Ether, Trump accepteert crypto maar geen bitcoin

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ethereum koers schiet omhoog – 75% kans op ETF

Ethereum is gisteravond met bijna 20% gestegen. Die stijging kwam nadat Eric Balchunas en James Seyffart, de twee ETF-specialisten van Bloomberg, bekendmaakten hun kans op een Ethereum ETF te verhogen van 25% naar 75% voor deze maand.

Dat stukje positief nieuws was precies wat Ethereum nodig had, maar ook de rest van de markt profiteerde mee. De Bitcoin koers schoot namelijk ook stevig omhoog na de bekendmaking van dit nieuws.

“James Seyffart en ik verhogen onze percentages voor de kans op goedkeuring van de Ether ETF naar 75% (van 25%), nadat we deze middag geruchten hoorden over een 180-graden draai van de SEC op dit onderwerp”, aldus Eric Balchunas.

Trump accepteert donaties in crypto tijdens campagne, maar geen bitcoin

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft aangekondigd dat zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024 cryptocurrency donaties zal accepteren. Ondanks dat hij in vier rechtsgebieden strafrechtelijk wordt vervolgd, is Trump de vermoedelijke kandidaat voor de Republikeinse Partij en zal hij het waarschijnlijk opnemen tegen president Joe Biden in november 2024.

Op 21 mei kondigde de Trump 2024 campagne aan dat ze een fondsenwervingspagina hebben gelanceerd waarmee geschikte donateurs in crypto kunnen bijdragen via het Coinbase Commerce-product. De website toont logo’s van verschillende cryptocurrencies, waaronder Ether (ETH), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), XRP, USD Coin (USDC), Solana (SOL) en 0x (ZRX). De aankondiging verwees naar aanvallen van senator Elizabeth Warren op cryptocurrency, waarbij werd beweerd dat zij zonder bewijs optrad als “officiële plaatsvervanger” van president Joe Biden in het Congres.

Bitcoin is niet anoniem en dit is het bewijs

Veel buitenstaanders denken dat bitcoin de ultieme valuta voor criminelen is, omdat zij de digitale munt koppelen aan privacy. In werkelijkheid is bitcoin helemaal niet zo veilig voor criminelen, zo bewijst ook Rui-Siang Lin. Hij beheerde een Dark Web Markt waar je onder andere drugs kon kopen en werd opgepakt door de FBI.

Hij werd opgepakt, omdat de FBI zijn crypto-sporen kon volgen op de blockchain. Rui-Siang Lin verdiende crypto met zijn online marktplaats, maar wilde hier ook iets mee doen.

Als je uiteindelijk iets wil kopen in de echte wereld, dan moet je die crypto omzetten naar fiatgeld. Dat is waar het voor veel criminelen misgaat. Hun sporen op de blockchain worden getraceerd en wanneer ze zich bij een beurs identificeren om hun crypto te verkopen voor fiatgeld worden ze opgepakt.


The post Goedemorgen Bitcoin: geruchten over ETF voor Ether, Trump accepteert crypto maar geen bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.