Goedemorgen Bitcoin: FTX wil slachtoffers voor ‘118 procent’ compenseren

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Biden wil veto gebruiken als cryptobesluit wordt teruggedraaid

President Joe Biden heeft aangekondigd dat hij een veto zal stellen tegen een resolutie die een regel van de Securities and Exchange Commission (SEC) betreffende cryptovaluta wil terugdraaien. Deze aankondiging kwam nadat de Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de behandeling van deze resolutie had uitgesteld.

De betreffende regel, Staff Accounting Bulletin (SAB) No. 121, verplicht banken om de digitale activa van klanten op hun balansen te vermelden, met een noodzakelijk gehouden kapitaal hiertegen. Deze regel werd ingesteld als reactie op de technologische, juridische en regelgevende risico’s die aanzienlijke verliezen voor consumenten hebben veroorzaakt.

FTX gaat schuldeisers $14,5 tot $16,3 miljard terugbetalen

In het nieuwste voorstel van FTX om zijn slachtoffers uit 2022 terug te betalen, belooft het om alle claims te voldoen plus “miljarden aan compensatie voor de tijdswaarde van hun investeringen” – maar sommige analisten zijn van mening dat dit nog steeds niet voldoende is.

Op 7 mei kwam FTX met een verklaring waarin het aangaf dat alleen de Amerikaanse rechter nog goedkeuring moet geven aan het plan.

Wat opvalt aan het plan is dat er een maximum van 50.000 dollar in lijkt te staan dat zich per persoon mag aanmelden voor het herstel van 118 procent.

SEC en Ripple: Een juridische strijd over een miljardenboete

De juridische strijd tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten en het blockchainbedrijf Ripple is opnieuw opgelaaid. De SEC heeft voorgesteld dat Ripple bijna $2 miljard moet betalen voor vermeende overtredingen in de verkoop van zijn XRP-tokens aan institutionele beleggers. Ripple heeft echter tegengas gegeven en betoogt dat een dergelijke boete buitenproportioneel is, en heeft voorgesteld dat een redelijkere boete niet meer dan $10 miljoen zou moeten bedragen.


The post Goedemorgen Bitcoin: FTX wil slachtoffers voor ‘118 procent’ compenseren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.