Goedemorgen Bitcoin: Franse bank maakt eigen mstablecoin

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Franse bank Société Générale maakt eigen euro-stablecoin

Société Générale is van plan zijn eigen stablecoin op een cryptobeurs te lanceren. Daarmee zijn ze de eerste grote bank die digitale tokens aanbiedt.

De op twee na grootste bank van Frankrijk zal woensdag zijn eigen stablecoin, genaamd EUR CoinVertible lanceren op Bitstamp. Dit is een beurs die is gevestigd in Luxemburg en al jaren meegaat.

Stablecoins krijgen steeds meer aandacht van toezichthouders, waarbij het Verenigd Koninkrijk vorige maand voorstellen deed om de tokens in de echte economie te brengen. Het zijn cryptovaluta waarvan de waarde één op één gedekt is met een onderliggende activa, doorgaans de Amerikaanse dollar.

Société Générale doet het dus met de euro: één stablecoin is één euro waard, en die zijn onderling inwisselbaar. Het idee is dat stablecoins soms efficiënter kunnen zijn voor afwikkelingen, zowel qua kosten als ook qua snelheid.

Bitcoin Futures op CME Bereiken Bijna Recordhoogte van 2021

De interesse in Bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) nadert de historische piek van eind oktober 2021, met een actuele waarde van $5,2 miljard. Dit bedrag ligt slechts $200 miljoen onder de toen bereikte recordhoogte.

In de afgelopen 30 dagen is de marktactiviteit in CME’s Bitcoin futures gestegen van $3,63 miljard naar $5,20 miljard, volgens data van Coinglass. Deze toename loopt parallel aan een stijging van 26% in de Bitcoin koers in dezelfde periode, waarbij de munt momenteel net boven de $44.000 handelt.

BOOM! 50 miljoen positieve bitcoin adressen, adoptie stijgt met 20%

De bitcoin koers is aan een indrukwekkende periode bezig en vannacht schoot de digitale munt zelfs over de 44.000 dollar heen. Het is goed om te zien dat de stijgingen niet beperkt blijven tot de koers, want ook het aantal adressen op de blockchain met een positieve balans zit in de lift.

Inmiddels is er volgens de data van Santiment sprake van meer dan 50 miljoen adressen met een positieve balans.

Volgens Santiment onderstreept de stijging van het aantal adressen met een positieve balans de extreme mate van adoptie die bitcoin momenteel ondergaat.

Steeds meer mensen zien in bitcoin een potentiële bescherming tegen inflatie en kiezen ervoor om de digitale munt als hun primaire spaarmiddel te gebruiken.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Franse bank maakt eigen mstablecoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.